COVID-19 preventie

met behulp van camerabewaking

COVID-19 preventie

1. Koortsmeting met thermische camera's

Camera’s die personeel en klanten snel, preventief kunnen screenen op een mogelijk maar niet onbelangrijk symptoom van het Coronavirus, nl. koorts.

Deze “Fever Screening” camera’s meten volledig contactloos de lichaamstemperatuur van personen die de camera’s passeren met een nauwkeurigheid van 0,3°C. Is die hoger dan bv. 37,3 °C, dan kan daaraan een bepaalde signaalfunctie gekoppeld worden. Zo kan de persoon in kwestie hierover ingelicht worden en eventueel geïsoleerd worden om vervolgens de nodige verdere diagnoses te kunnen laten stellen.

We hadden het in een eerder nieuwsbericht al over de pro’s en contra’s van deze thermische camera’s voor koortsscreening.

2. Toegangscontrole met koortsscan

Fabrikant Hikvision bood al een toegangscontrole oplossing aan op basis van gezichtsherkenning. Onder impuls van de COVID-19 epidemie werd daar nog een temperatuurmeting op basis van een warmtebeeldcamera aan toegevoegd.

De thermische camera heeft een nauwkeurigheid van +/- 0,5 °C. Personen met een verhoogde lichaamstemperatuur kunnen hiermee preventief de toegang tot een gebouw of een ruimte ontzegd worden, wellicht in afwachting van verder onderzoek.

3. Flow control met people counting camera's

Op basis van de intelligente camera’s van Bosch werd een bezoekersstroom monitoringsysteem uitgedacht. Met deze bezoekerstelling is het mogelijk om klanten aan te geven of ze bv. een winkel mogen binnengaan – of nog even moeten wachten.

Als uitbreiding hierop kan zelfs de toegang volledig geautomatiseerd worden. Een toegangsdeur kan dan geblokkeerd worden van zodra de maximum capaciteit bereikt is – en terug vrijgegeven worden op het moment dat er opnieuw minder dan het maximum toegelaten aantal bezoekers in de winkel aanwezig is.

Een andere zeer mooie oplossing om het maximum aantal bezoekers aan te duiden om de social distancing te kunnen waarborgen:
hier werken de intelligente people counting camera’s van Bosch samen met één of meerdere intelligente Philips Android displays.

Het maximum aantal bezoekers is zeer eenvoudig in te stellen. Samen met volledig vrij in te geven boodschappen als “hartelijk welkom” of “nog even geduld” kan ook nog andere info getoond worden. Ook die berichten zijn zeer eenvoudig in te brengen.

Dit systeem is bijzonder geschikt voor gebouwen en winkels met meerdere toegangen. Het is een efficiënte en tegelijk eenvoudige en snel op te zetten standalone oplossing.

Ook fabrikant Dahua Technology koppelt hun intelligente camerabewaking met personen-telling aan een heus display & signage systeem. Ook hiermee kunnen er korte informatieve en commerciële boodschappen getoond worden op een of meerdere schermen.

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen we nog wel een ganse tijd te maken hebben met het Coronavirus zodat een van deze oplossingen voor sommige winkels en ketens toch een zeer interessante investering kan zijn.

Laat je goed adviseren

Als specialist in camerabewaking, kunnen wij gemakkelijk het kaf van het koren scheiden voor jou. Er duiken immers ook heel veel hoegenaamde oplossingen op die onvoldoende nauwkeurig of zelfs volstrekt onnuttig zijn.

Laat je daarom bijstaan door een beveiligingsadviseur van Inbraakveilig.

 

 

Contact

Contact
Prijsaanvraag