Een alarmsysteem met perimeterbeveiliging

word gewaarschuwd van zodra er iemand voet zet op je terrein

Een alarmsysteem met perimeterbeveiliging

Met een buitenalarm vermijd je alvast de schade die doorgaans met een inbraak gepaard gaat. Met zo’n alarmsysteem is niet alleen je huis beschermd, maar ook de spullen in je tuin zijn in veiligheid. Perimeterbeveiliging kan autonoom werken of geïntegreerd worden in je alarmsysteem.​

Buiten-PIR’s (passieve infrarood detectoren) bieden een budgetvriendelijke oplossing om het terrein rondom je woning te beveiligen tegen indringers. Ze kunnen ingezet worden als gordijndetector (geveldetector, raamdetector) of als zonedetector met regelbaar detectieveld.

Actieve infraroodbarrières zijn onzichtbare beveiligingshekken, die kunnen worden ingebouwd in lichtpalen en zuilen en zowel bedraad als draadloos of op zonne-energie kunnen functioneren.​

Laserdetectoren kunnen een onzichtbaar laserschild vormen, bv. rondom je gevel, en zo indringers vervroegd detecteren.

Thermische warmtebeeldcamera’s detecteren warmtebronnen. Daardoor kunnen indringers zelfs gespot worden in het pikdonker – en vanop zeer grote afstand.
Aanvullend kan video content analyse (VCA) ingezet worden. Deze intelligentie is beschikbaar in de camera’s (ook in de gewone, klassieke camera’s) of als software-oplossing.

Hekwerkdetectie wordt ingezet om het doorknippen van afsluitingsdraad te detecteren. Sensoren registreren trillingen en bieden ook een oplossing tegen over-klimmen van je omheining.

Gronddetectie of detectielussen zijn ingegraven druksensoren. Zij hebben het voordeel dat ze volledig onzichtbaar zijn en zijn daarom uiterst efficiënt.

Drukmatten zijn hierop een variant en kunnen bv. ook toegepast worden voor platte daken.

Volumetrische PIR detectoren

Volumetrische PIR’s en dubbele technologie detectoren die geschikt zijn voor buiten zijn zeer budgetvriendelijke oplossingen voor perimeterbeveiliging. Een onderscheid kan gemaakt worden op basis van uitvoering en lenzen: types met een nauwe detectiezone (zgn. gordijndetector) of met een bredere, instelbare zonedetectie.

Actief infrarood barrières

Infraroodstralen worden hier continu van een zender naar een ontvanger gestuurd. Bij onderbreking van de straal wordt een alarmfunctie getriggerd. Op die manier wordt er een virtueel beveiligingshek gecreëerd; met 1 of meerdere stralen, evt. ingebouwd in (licht)zuilen, bedraad of draadloos, zelfs op zonne-energie.

Laserdetectoren

Laserdetectoren kunnen als het ware een beveiligingsschild rondom je gevel creëren. Laserdetectoren maken gebruik van X en Y coördinaten. Daarmee kan ook bepaald worden waar de gedetecteerde persoon zich precies bevindt. Daarom worden ze vaak ook ingezet in combinatie met (be)stuurbare PTZ camera’s.

Thermische camera's

Thermische camera’s kunnen warmtebronnen, zoals een menselijk lichaam maar ook bv. een automotor, tot op zeer grote afstand detecteren. Omdat dit bovendien  dag en nacht en in alle weersomstandigheden kan, is dit een efficiënte, rendabele oplossing om grote terreinen te beveiligen.

Hekwerkdetectie

Door middel van een gevoelige sensorkabel in of op de afsluitdraad kan het doorknippen – maar ook het over-klimmen ervan –  gedetecteerd worden. Een analyzer  waarop de kabel aangesloten wordt, herkent trillingen veroorzaakt door wind en filtert deze er uit. Zo worden onterechte alarmen vermeden.

Gronddetectie en detectiematten

Grond-detectielussen worden ingegraven en zijn dus onzichtbaar. Ze kunnen daarom niet gelokaliseerd of gesaboteerd worden. Bij deze detectiemethode worden de drukgolven die een persoon veroorzaakt, opgevangen. Hetzelfde principe geldt voor detectiematten.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag