Autonome of geïntegreerde branddetectie

Iemand thuis vs. niemand thuis

Autonome of geïntegreerde branddetectie

Het plaatsen van rookmelders redt levens. Als je slaapt, ruik je niets. Als er dus ’s nachts brand uitbreekt, heb je heel weinig kans om tijdig wakker te worden. Rookmelders zullen je op tijd verwittigen.

Een minimale brandbeveiliging is er een met rookmelders die autonoom werken. Kies best voor brandmelders met een niet-vervangbare batterij met een levensduur van 10 jaar. Deze types biedt Inbraakveilig standaard aan.

Om ook gealarmeerd te worden voor een brand die ontstaat in een andere kamer, kan je kiezen voor gekoppelde rooksensors. Daarmee is het alarm op meerdere plaatsen in je woning hoorbaar. Dit is vooral aangewezen voor grotere woningen.

Als je bij brand ook gealarmeerd wilt worden als er niemand in je woning aanwezig is, kan je er voor kiezen om de rookmelders te integreren in een inbraak alarmsysteem. Het voordeel is dan dat je alarmmeldingen kunt laten uitsturen naar jouw eigen GSM of naar die van familieleden, buren, vrienden of collega’s. Bij uitbreiding kunnen ze ook naar een alarm meldkamer gestuurd worden die dan het nodige kunnen doen, bv. de brandweer uitsturen.

Dezelfde mogelijkheden voor alarmmeldingen heb je met een autonome brandmeldinstallatie. Dit is dan een volledig op zichzelf werkend branddetectiesysteem, met een echte brandcentrale. Jouw Inbraakveilig brandadviseur onderzoekt dan wat voor jou het meest aangewezen en het meest rendabel is: een conventioneel systeem of een analoog adresseerbaar systeem met detectielussen.

Autonome rookmelders

Een minimum aan brandveiligheid en verplicht in elke woning vanaf 2020. Kies voor professionele rookmelders met een niet-vervangbare batterij met een levensduur van 10 jaar van Inbraakveilig.

Gekoppelde rookmelders

Aangewezen voor grotere woningen. De brandmelders seinen gevaar door naar elkaar. Zo hoor je bv. ook in jouw slaapkamer als er een brandalarm is in de kinderkamer. Nog meer kans om levend uit een brand te komen dus.

Geïntegreerde branddetectie

Met rookmelders aangesloten op een inbraakalarm heb je het voordeel dat je ook kan gealarmeerd worden bij een beginnende brand wanneer er niemand in je woning aanwezig is. Je kiest zelf wie deze meldingen ontvangt.

Autonome brandcentrales

Een autonome brandmeldinstallatie kan ook alarmeren naar de buitenwereld. Het systeem is dus ook nuttig als er niemand aanwezig is in de woning. Meestal worden deze brandcentrales geplaatst indien er bijzondere vereisten zijn.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag