Sleutels en sleutelservices

Een kwalitatief veiligheidsslot

ontmoedigt inbrekers

Kwalitatief Veiligheidsslot
veiligheidsslot inbrekers

Een veiligheidsslot: weg met de zwakste schakel

De beveiliging van je woning is maar zo sterk als de zwakste schakel. Daarom verdienen de sloten van ramen en deuren bijzondere aandacht.

Ook je slot is maar zo sterk als de zwakste schakel. Alle onderdelen moeten van de beste kwaliteit zijn.

3 minuten

Inbrekers verspillen liefst niet te veel tijd om ergens binnen te geraken. De meeste inbrekers staken hun inbraakpoging gemiddeld na 3 minuten. Anders wordt de pakkans te groot. Met een standaard slot duurt het maar maximum 3 minuten om binnen te geraken.

De oplossing

Met een kwalitatief veiligheidsslot kan dat tot meer dan 20 minuten duren!

1. Het slot of de slotkast

1. Het slot of de slotkast

Een goed veiligheidsslot heeft een nachtschoot van 20 mm of meer. De nachtschoot is de pen die in de sluitkom of sluitplaat glijdt bij het “op slot” draaien van de deur. Een veilige nachtschoot is nooit afgeschuind en veert nooit achteruit bij het sluiten van de deur.

Omdat heel veel deuren opengebroken worden met een zware schroevendraaier en een koevoet, biedt een veiligheidsslot met meerpuntsvergrendeling nog meer veiligheid.

2. Stalen sluitkom of sluitplaat

2. Stalen sluitkom of sluitplaat

Met een stalen sluitkom of sluitplaat scherm je de spleet tussen het slot en het deurkozijn veilig af. De dag- of nachtschoot kan dan niet meer ingeduwd (“geflipperd”), afgebroken of afgezaagd worden.

3. Veiligheidscilinder of certificaatcilinder

3. Veiligheidscilinder of certificaatcilinder

Een kwalitatieve veiligheidscilinder kan niet uitgeboord (lockdrilling) of afgebroken (“Bulgaarse methode”) worden. De cilinderrotor kan evenmin uitgetrokken worden (kern-trekken). Ook tegen het manipuleren van de stiftjes in de cilinder (lockpicking) biedt de veiligheidscilinder bescherming. Het SKG** of SKG*** certificaat biedt onfhankelijke garanties i.v.m. inbraakvertraging.

Een certificaatcilinder wordt geleverd met een aantal veiligheidssleutels die niet kunnen gedupliceerd worden zonder eigendomscertificaat.

4. Veiligheidsbeslag

4. Veiligheidsbeslag

Een cilinder, ook een veiligheidscilinder, mag maximaal 3 mm uitsteken uit het deurblad. Anders kan een inbreker “grip” krijgen op de cilinder. Dan is het nog maar een koud kunstje om de cilinder af te breken. Het is duidelijk dat degelijk veiligheidsbeslag minstens even belangrijk is als de veiligheidscilinder zelf. Een veiligheidsrozet of veiligheidsbeslag beschermt de cilinder en maakt het geheel steviger en robuuster. Inbraakveilig raadt veiligheidsbeslag met kern-trekbeveiliging aan.

5. Sleutels beschermd tegen ongewenst dupliceren

5. Sleutels beschermd tegen ongewenst dupliceren

Zoals al eerder aangestipt, is het ook belangrijk dat niet eender wie je sleutels kan laten bijmaken. Het dupliceren van veiligheids- of certificaatsleutels kan alleen door de rechtmatige eigenaar op vertoon van een eigendomscertificaat. Zo zijn de inspanningen van een veiligheidsslot niet voor niets.

gepantserde deur

Nog hogere inbraakbescherming gewenst?

Wil je inbrekers helemaal geen kans geven om binnen te geraken? Dan kan je kiezen voor de combinatie van een veiligheidsslot met een gepantserde deur. Zeker aan te raden voor appartementen, afgelegen woningen en wanneer deuren uit het zicht staan. Daar hebben inbrekers doorgaans alle tijd om hun gang te gaan.

TIP: vergeet ook je raambeveiliging niet! Minstens even belangrijk!

Slot of slotkast

Een veilig slot heeft een nachtschoot van minstens 20 mm. Veiligheidssloten met meerpuntsvergrendeling bieden nóg meer veiligheid.

Stalen sluitplaat of sluitkom

Een stalen sluitplaat of sluitkom beschermt de spleet tussen het slot en het deurkozijn en zorgt er voor dat de dag- of nachtschoot niet kan worden weggeduwd of afgezaagd.

Veiligheidscilinder

Een veiligheidscilinder is beschermd tegen uitboren, afbreken, kern-trekken en lockpicking. Het SKG** of SKG*** keurmerk biedt onafhankelijke kwaliteitsgaranties.

Veiligheidsbeslag

Robuuste en stevige bescherming van de veiligheidscilinder. Kies een veiligheidsrozet met kern-trekbeveiliging voor maximale veiligheid. Dit mag niet ontbreken op jouw veiligheidsslot.

Kopieer-beveiligde sleutels

Sleutels bijmaken? Niet door eender wie! Een certificaatsleutel laten dupliceren kan alleen de rechtmatige eigenaar op vertoon van een eigendomscertificaat.

Veiligheidsslot? Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag