Een “analoge camera” klinkt misschien wat voorbijgestreefd maar is dat eigenlijk zeker niet.

Voor bepaalde toepassingen kan de analoge camera zelfs de voorkeur krijgen boven een IP camera. Ook de analoge camera heeft nl. een aantal pluspunten.

Ongeveer 15% van de camerabewaking die we nieuw plaatsen in 2022, zijn analoge systemen.

 

De analoge camera is verbonden met de opnameapparatuur door een punt-tot-punt verbinding

  • Dat wil dus zeggen dat elke analoge camera afzonderlijk verbonden is met de recorder. De betrouwbaarheid van de verbinding is daarbij het grote voordeel. De analoge camera kan ook nooit de verbinding verliezen met de recorder als gevolg van netwerkfouten, en netwerkconflicten.
  • Voor de upgrade van een ouder analoog camerasysteem hoeft de bekabeling niet vervangen te worden.
  • Enkel de recorder is verbonden met het netwerk. De camera’s belasten het netwerk niet.
  • De nieuwste technologieën die Inbraakveilig aanbiedt, voorzien de mogelijkheid om de camera’s ook van stroom te voorzien over eenzelfde kabel (Power over Coax – PoC). Ook technieken om netwerkkabel te kunnen gebruiken om er de beelden van een analoge camera over te kunnen doorsturen, zijn beschikbaar.

De analoge camera verzendt (moduleert) beelden als 1 geheel - als analoge gegevens

  • De camerabeelden worden onbewerkt (ongecomprimeerd) verzonden naar de opnameapparatuur. Daardoor levert de analoge camera altijd vloeiende beelden aan de recorder. Bij IP camera’s worden de beelden nl. gecomprimeerd: de recorder ontvangt in dat geval telkens de verschillen tussen een beeld en het voorgaande beeld (met tussendoor weliswaar nieuwe referentiebeelden). Op basis van die verschillen wordt dan a.h.w. een beeld gereconstrueerd (encoderen en decoderen).
  • Het voordeel van de vloeiende beelden die een analoge camera levert, komt vooral tot uiting bij snelle bewegingen. Ook als de camera zelf beweegt (PTZ camera’s) kan dit een enorm voordeel bieden.

De analoge high-definition camera heeft doorgaans een gunstiger prijskaartje

Afhankelijk van de bekabeling die er al is – of die moet aangebracht worden – kan dit een argument zijn voor analoge camera’s.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country

Welke voordelen in welke situatie optimaal kunnen benut worden, bestuderen de Inbraakveilig cameraspecialisten voor jou.
Er zijn bovendien ook camerasystemen die beide technologieën combineren, de zgn. hybride systemen.

Vertrouw de studie van je camerabewaking toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Prijsaanvraag