Sleutels en sleutelservices

​Beveiligde deur of gepantserde deur?

Een beveiligde deur is nog geen veiligheidsdeur of gepantserde deur.

Een beveiligde deur is een standaard deur die voorzien is van een aantal veiligheidsvoorzieningen: veiligheidsslot (meerpuntsslot), veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag.

Om van een veiligheidsdeur of gepantserde deur te kunnen spreken, zijn daar ook nog dievenklauwen, zware scharnieren en een metalen deuromlijsting aan toegevoegd. De deur zelf is dan vervaardigd uit inbraakvertragende materialen.

En in verband met brand? Een gepantserde deur of veiligheidsdeur biedt altijd extra bescherming tegen brand. Maar om van een brandwerende deur te kunnen spreken, zijn er nog enkele bijkomende voorzieningen nodig.

Brandwerend

Een brandwerende gepantserde deur moet er voor zorgen dat een brand niet “overslaat” naar jouw appartement of naar bepaalde ruimten in jouw woning. Een degelijke brandwerende gepantserde deur wordt getest op 3 criteria:

Thermische isolatie: door de thermische isolatie wordt de warmteoverdracht beperkt. Door de specifieke constructie is er geen ontsteking van de materialen; niet aan de niet-blootgestelde zijde en evenmin aan de blootgestelde zijde. Op die manier heb je de garantie dat de temperatuurstijging zich tot een minimum beperkt.

Vlamdichtheid: de vlamdichtheid is het vermogen van een brandwerende deur om weerstand te bieden tegen vlammen. Door vlamdoorslag of doorgang van hete lucht en gassen zal de brand na een bepaalde tijd uiteindelijk overslaan.

Mechanische stabiliteit: de deur moet zijn functionaliteit en mechanische stabiliteit blijven behouden.

Om zeker te zijn van de kwaliteit van je branddeur vind je aan de scharnierzijde van onze brandwerende deuren een Rf-zegel. Dit zegel duidt aan welke instantie de branddeur testte en vermeldt de Rf-waarde: een branddeur Rf 30 biedt tot 30 minuten brandweerstand (minimale verplichting in België voor appartementsdeuren). Bij Rf 60 of RF 1h branddeuren is dat 60 minuten.

Wat is het verschil tussen een standaard en een brandwerende gepantserde deur?

Inbraakveilig plaatst beide types gepantserde deuren.

Onze standaard gepantserde deur is een veiligheidsdeur met 12 sluitpunten en een kiersluiter. Onze gepantserde deuren zijn uitgerust met een pantserplaat achter het slot.

Onze RF 30 gepantserde deur heeft bovenop de kenmerken van de standaard gepantserde deur een brandweerstand van 30 minuten.

Gepantserde stalen deuren maar ook gepantserde houten deuren

Inbraakveilig plaatst ook volle kern houten gepantserde deuren met ingebouwde staalplaten; inbraakbeschermingsklasse 3 en 4 en brandweerstand RF30 en RF60. De afwerking is dan met krasvrije HPL (hoge druk laminaat), fineer of gelakt.

De slotenmaker

Al meer dan 20 jaar de referentie in Vlaanderen.

Dag & nacht paraat - 7 op 7

Kies uw regio: Dendermonde | Gent | NinoveLot | Knokke-Heist

Bel 052 22 21 35

Bel 09 223 02 10

Bel 054 32 37 26

Bel 02 305 83 00

Bel 050 62 14 98

Prijsaanvraag