Overweeg je de aanschaf van een inbraak- en/of brandwerende kluis?

Dat is ongetwijfeld een goede beslissing.

1 op 40 woningen kreeg immers al eens inbrekers over de vloer en om de 45 minuten brandt het wel ergens in België. Denken dat het alleen je buren kan overkomen, is natuurlijk fout.

Om je keuze voor de juiste kluis voor jou wat te vergemakkelijken, hebben we hieronder een aantal zaken opgesomd waar je best even over nadenkt:

1. Wil je jouw bezittingen in je kluis beschermen tegen inbraak of tegen brand, of beiden?

Of het nu is door brand of door inbraak of diefstal, als het noodlot toeslaat, ben je dierbare en soms onbetaalbare zaken kwijt.

Bedenk daarom even op voorhand welke risico’s je bereid bent te nemen, of net net niet te nemen. Je kan dan overwegen om iets meer te willen betalen voor een kluis die je bezittingen beschermt tegen inbraak én brand.

2. Wat wil je in je brandkast beveiligen?

Je maakt best een lijstje met al je waardevolle zaken die je veilig wilt opbergen in je kluis: waardepapieren, kredietkaarten, diploma’s, spaarboekjes, juwelen, muntverzamelingen, geld, verzekeringspapieren, contracten, beleggingen, wapens, persoonlijke waardevolle zaken,… maar evt. ook back-ups op DVD, USB-stick, harddisk, enz.

3. Hoe groot moet je kluis zijn?

Je zal verwonderd zijn hoeveel zaken je in jouw kluis zal opbergen. Leg alles eens samen, dan weet je hoeveel plaats dit inneemt. Hiermee rekening houdend – en met het feit dat er steeds nieuwe zaken zullen bijkomen – kies je best voor 1 à 2 modellen groter dan je eigenlijk vandaag nodig hebt. Zo voorkom je plaatsgebrek en spaart je geld en moeite uit in de toekomst.

4. Waar zal je kluis komen te staan?

Kies je voor een inbouwkluis? Dan moet deze op de juiste manier ingebouwd worden. Of neem je een meubelkluis die verankerd wordt aan de muur of in de grond? Is er voldoende plaats in de voorziene ruimte en zijn alle doorgangen breed en hoog genoeg. Is de vloer of muur stevig genoeg? Voor gepersonaliseerd advies komen wij graag ter plaatse.

5. Hoe hoog zijn je veiligheidseisen?

Schat eens de waarde van de zaken die je in jouw kluis wilt opbergen. Je zal verrast zijn van de waarde die tot nog toe onbeveiligd is. Naargelang deze waarde kan je dan de kluis kiezen met de juiste “indicatie waardeberging”. Contacteer best ook even je verzekeraar als het hier over gaat. Die kan soms rekening houden met de ligging van je woning, je overige beveiligingsmaatregelen, enz.

Als je zou kiezen voor een brandwerende kluis of een inbraak- én brandwerende kluis, hou dan ook rekening met de tijd dat de kluis bescherming biedt tegen brand en de gemiddelde aanrijtijd van de brandweer voor jouw locatie. Ook de materialen van het gebouw en de locatie van de kluis spelen een rol om de juiste kluis met de nodige brandweerstand te kiezen. Ook hiervoor zijn wij altijd tot je dienst voor advies op maat.

6. Welk sluitsysteem verkies je?

Wie moet er allemaal toegang hebben tot de kluis is dan al een belangrijke vraag. Je kan kiezen tussen 4 verschillende sluitsystemen, eventueel met elkaar combineerbaar:

  • dubbelbaardsleutel
  • mechanische cijfercombinatie
  • elektronisch codeslot
  • biometrisch slot (bv. vingerafdruk)

Bij een cijfercombinatieslot en een elektronisch codeslot kan je, zoveel je wilt, je code veranderen en moet je geen sleutel bewaren. Een fingerprint lezer om je kluis te openen heeft uiteraard het voordeel dat je je vinger altijd bij je hebt.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag