Sleutels en sleutelservices

Hoe herken je goede veiligheidssleutels?

Als er te gemakkelijk sleutels kunnen bijgemaakt worden voor je deurslot kan dat voor onveiligheid zorgen. Goede veiligheidssleutels kunnen niet zomaar door eender wie gedupliceerd worden. Alleen op vertoon van een uniek eigendomscertificaat kunnen kopieën aangevraagd worden van de sleutels. Dat is alvast een eerste veiligheid. Maar er zijn er nog.

De veiligheid die veiligheidssleutels bieden, hangt natuurlijk nauw samen met de kwaliteit van de veiligheidscilinder.

Omkeerbaar

De sleutels passen in beide richtingen. Dit biedt uiteraard meer gebruiksgemak.

Lange "sleutelhals"

Als de veiligheidssleutels een lange “sleutelhals” heben (bij onze ISEO CSR R9Plus is deze bv. 13 mm), is er nooit een probleem als er hogere veiligheidsrozetten  worden geplaatst. De sleutels kunnen dan nog altijd soepel ronddraaien zonder hinder.

Nieuwzilver

Betere veiligheidssleutels zijn vervaardigd uit nieuwzilver (nickel silver), een ideale legering i.v.m. slijtvastheid en hardheid.

Inkepingen ook aan de zijkanten

​Inkepingen aan de zijkanten van veiligheidssleutels zorgen voor een extra controle in de cilinder, een extra moeilijkheid om de sleutels te kopiëren én een extra beveiliging tegen manipulatie van de cilinder.

Gepatenteerd profiel

Het gepatenteerd profiel (dat je ziet als je op de tip van de sleutels kijkt: bv. CSR) zorgt er voor dat  veiligheidssleutels alleen kunnen gedupliceerd worden door de fabrikant en zijn erkende partners en dealers – en enkel met geregistreerde, speciale apparatuur.

Met gelijksluitende cilinders

Goede veiligheidssleutels hoort bij kwalitatieve veiligheidscilinders. Met gelijksluitende veiligheidscilinders is het mogelijk om alle sloten in je woning met éénzelfde sleutel te bedienen.

Gegraveerde code

In de greep van een veiligheidssleutel wordt doorgaans een code gegraveerd. Dit is een langere code met cijfers en letters.

De slotenmaker

Al meer dan 20 jaar de referentie in Vlaanderen.

Dag & nacht paraat - 7 op 7

Kies uw regio: Dendermonde | Gent | NinoveLot | Knokke-Heist

Bel 052 22 21 35

Bel 09 223 02 10

Bel 054 32 37 26

Bel 02 305 83 00

Bel 050 62 14 98

Prijsaanvraag