Je deur wil je wellicht niet zomaar openmaken voor eender wie er aanbelt. Plaats daarom een parlofoon of een videofoon – of minstens een deurspion. Dan loop je niet meer het risico om plots oog in oog te staan met individuen met minder goede bedoelingen.

Als je absolute zekerheid wilt over wie er voor je deur staat, is een videofoon natuurlijk de enige oplossing. Dan kan je het ook zien.

Als beveiligingsinstallateur zijn wij geen voorstander van parlofonie. Je weet nl. pas wie er aan de andere kant staat, als je er zelf een gesprek mee start … en dat wil je soms liever niet. Met een parlofoon kan je als het ware maar een minimum verificatie doen. Een zeer nuttige aanvulling kan dan een deurspion zijn.

Een deurspion

Een deurspion

Een deurspion is eigenlijk een kijkgaatje. In een gat in de deur wordt een cilindertje met een lens geschroefd waardoor je kan zien wie er aan de andere kant staat. Een elektronische deurspion bestaat ook; dan heb je aan de binnenkant een schermpje op de deur.

Een parlofoon

Een parlofoon

Daarmee kan je toch al zeker zijn dat je de deur opent voor een bekende. Het is daarom een soort minimum verificatie. Inbraakveilig plaatst parlofoons voor woningen maar ook voor appartementen, woonblokken en woonerven. Geef de voorkeur aan een videofoon als het kan. Want om te weten wie er voor je deur staat, moet je met een parlofoon eerst zelf antwoorden…

Een videofoon

Een videofoon

Een videofoon biedt de meeste zekerheid en veiligheid. Dankzij een camera met glashelder beeld zie je perfect wat er voor je deur gebeurt. Ook als je er niet bent; dan kijk je op je smartphone. En dat evt. terwijl de camerabeelden keurig worden opgenomen. Ook voor appartementen, praktijken, woonerven, enz. plaatst Inbraakveilig videofonie systemen.

Tegenwoordig worden meestal videofoons geplaatst. Omdat ze zodanig betaalbaar geworden zijn, is er doorgaans nog maar een klein prijsverschil met parlofoons. Parlofonie wordt meestal uit noodzaak gekozen als met een bestaande bekabeling videofonie onmogelijk is. Voor wat dat betreft, zijn de mogelijkheden de laatste jaren enorm uitgebreid. Zo zijn er videofonie systemen die perfect werken, met maar 2 draden (bv. ter vervanging van een oude deurbel).

Naast veiligheid kan een videofoon je ook heel wat comfort bieden: de deur openen vanaf het scherm of via je GSM, een opnamefunctie, een soort “voice-mail” functie, enz. Het comfort kan nog uitgebreid worden, bv. met een buitenpost met geïntegreerde toegangscontrole zoals een badgelezer of codeklavier, fingerprint lezer, enz.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag