Beveiliging uitstellen bij bouwen of renoveren

geen goed idee

Beveiliging uitstellen bij bouwen of renoveren
Beveiliging uitstellen bij bouwen of renoveren

Al diegenen met een baksteen in de maag kunnen traditiegetrouw in het voorjaar weer terecht voor hun helende kuur op verschillende bouw- en renovatiebeurzen. Omdat het uitstellen van je beveiliging écht geen goed idee is, geven we je graag deze inzichten mee.

Uitstel is geen afstel

maar vaak te laat

Nooit ofte nimmer wordt er zo veel gerekend, gecijferd, gewikt en gewogen als voor de kosten voor het bouwen of renoveren van een woning. Logisch, het is meestal voor het leven.

Beveiliging is meestal iets wat helemaal op het laatste komt of soms zelfs uitgesteld wordt tot “iets voor later”. Dat is jammer want de cue om het dan wél plots te voorzien, komt dan vaak net iets te laat … Juist, na een inbraakpoging of – erger nog – na een inbraak.

Feit is nu eenmaal dat wij als beveiligingsinstallateur vaak worden ingeschakeld op een moment dat het al te laat is.

Ik stel niet uit - contacteer mij

Per slot van rekening

Altijd duurder

Zoals bij veel dingen in het leven, is uitstellen geen goede zaak. Het heeft ook een financiële impact. Niet alleen omdat veelal niet de nodige voorzieningen getroffen werden – en er daardoor extra kosten ontstaan. Maar ook omdat mensen geneigd zijn om na een incident, zoals een inbraak, meer uit te geven aan beveiliging dan eigenlijk nodig is.

Wat er dus in de eerste plaats voor latere meeruitgaven zorgt, is dat het nodige niet werd voorzien. Bijvoorbeeld geen, onvoldoende of ongeschikte kabels – of kabels naar een verkeerde plaats gelegd voor een alarmsysteem of camerabewaking.

Bij je bouw- of renovatieplan hoort dus ideaal ook meteen al een beveiligingsplan – met bijhorend kabelplan.

Het uitwerken van zo een plan met alarmdetectoren, magneetcontacten, evt. bewakingscamera’s, enz. is specialistenwerk. Vermijd dus ook om hieraan je tijd en geld te verliezen.

Weet ook dat, bijvoorbeeld bij het ontwerp van een alarmsysteem, rekening gehouden moet worden met bepaalde regels en voorschriften om te kunnen voldoen aan de INCERT-norm. Dat is een belangrijk kwaliteitskeurmerk en meteen jouw garantie voor een betrouwbaar alarmsysteem.

Als je alarmsysteem conform INCERT uitgevoerd wordt, geven sommige verzekeringsmaatschappijen een korting op de premie van je diefstalverzekering.

En zo kan je dus ook een belangrijke toekomstige besparing voor jaren mislopen als je je beveiliging uitstelt. Of het kan een meerkost betekenen om later je alarmsysteem alsnog conform te maken.

Goed om weten: zowel onze systemen als onze organisatie zijn INCERT gecertificeerd.

Geen uitstel voor beveiliging

Altijd mooier

Als alles van meet af aan goed bekeken en voorzien wordt, kan je bovendien ook in functie van je interieur alles mooi en strak houden.

Want, zeg nu zelf; oogt een onzichtbaar ingebouwd raam-magneetcontact niet veel fraaier dan een opbouw magneetsensor?

De keuze uit componenten waarmee je beveiligingssysteem is samengesteld, is daarenboven ook veel ruimer als je de juiste bekabeling hebt voorzien.

Altijd completer

Beveiliging is meer dan alleen maar een alarmsysteem plaatsen van een goed merk.

Zaken waar je misschien niet onmiddellijk aan gedacht had; gas-, CO-, en rookmelders en brandbeveiliging maar ook veilige raam- en deursloten, een inbouwkluis, een veiligheidsdeur, enz.

Als je dergelijke beveiligingsmiddelen meteen meeneemt in je bouwplannen, kunnen dikwijls extra of dubbele kosten vermeden worden.

Inbraakveilig is zowel gespecialiseerd in elektronische als in mechanische beveiliging. Als slotenmaker en beveiligingsinstallateur zijn wij daarom, beter dan wie ook, geplaatst om je een correct, neutraal en compleet advies te geven over de beveiliging van je woning.

Stel de beveiliging van je nieuwbouw- of renovatiewoning niet uit. Neem je beveiliging op in je bouwplannen.
Zo bespaar je niet alleen veel geld, het resulteert bovendien in een beveiliging die mooier, completer en comfortabeler is.
En bovendien vermijd je dat jouw investering erin te laat komt.

 

Regel meteen je afspraak

Het zal je niet verwonderen welke tip we op nummer 1 zetten als het gaat over de beveiliging van je nieuwbouw- of renovatiewoning:

  1. stel je beveiliging niet uit. Het zorgt alleen maar voor meer kosten en zorgen en minder comfort en veiligheid.
  2. ga al in de planfase een engagement aan met een van onze beveiligingsadviseurs. Zo kan alles meteen correct voorzien worden.
  3. de beveiliging van je eigendom begint liefst al rondom je woning. Dit kan met een slimme camerabewaking, perimeterbeveiliging of een combinatie ervan. Immers, hoe sneller indringers gedetecteerd worden, hoe kleiner de kans op verliezen en schade.
  4. zorg voor degelijke, veilige sloten op ramen en deuren.
  5. hou rekening met de toekomst; voorzie je gezinsuitbreiding of plan je huisdieren in huis te nemen?
  6. en je woning zelf; komt er nog een veranda, een carport, tuinhuis, …?
  7. een videofoon is een minimum aan elektronische beveiliging; zo kom je alvast nooit onverwacht oog in oog te staan met ongewenste gasten.

 

Waarom beveiligen?

Enkele statistieken om alle twijfels weg te nemen

Je overweegt om te investeren in degelijke beveiliging. Dat is een goede keuze als je weet dat in 2022 in België
40.459 inbraken

13.752 diefstallen met geweld zonder wapen
2.367 diefstallen gewapenderhand
werden gepleegd.

Weet ook dat woningen die niet beveiligd zijn 8 keer meer kans hebben om inbrekers over de vloer te krijgen.

Redenen genoeg om je woning goed te beveiligen dus. Niet alleen om je veilig te voelen maar ook om veilig te ZIJN.

Nog deze TIP:
Zie beveiliging niet als een “noodzakelijk kwaad.” Je beveiliging kan immers op vele manieren bijdragen aan je comfort.
Informeer je vooraf goed naar de mogelijkheden.

 

Ja, ik wil graag meer info

Inbraakveilig op DOBBiT TV

DOBBiT TV ging op zoek naar professioneel advies over het plaatsen van een alarmsysteem aangevuld met camerabewaking. Ze kwamen daarvoor terecht bij Inbraakveilig Group.

Ook in het DOBBiT online magazine vind je meer informatie over de beveiliging van je woning in tal van artikelen waar Inbraakveilig aan meegewerkt heeft.

Alles begint bij een afspraak met een van onze beveiligingsadviseurs.

Regel meteen je afspraak
Advies aan huis

Advies aan huis

Vraag vrijblijvend <br />een offerte

Vraag vrijblijvend
een offerte

Contacteer ons

Contacteer ons

Prijsaanvraag