Infrarood verlichting
Infrarood verlichting is voor het menselijk oog onzichtbaar. Voor een beveiligingscamera is dit a.h.w. gewone verlichting. De beelden worden dan zwart/wit (monochroom)
Vergunde onderneming voor alarm- en camerasystemen
We het hadden het al over de resolutie van een beveiligingscamera. Daar stipten we aan dat lichtgevoeligheid een andere zeer belangrijke factor is voor de efficiëntie van je camerabewaking. Want ook in het donker wil je kunnen rekenen op duidelijke, bruikbare camerabeelden.
De lichtgevoeligheid van een beveiligingscamera zegt iets over hoe de camera met moeilijke lichtomstandigheden overweg kan. Schemerdonker, pikdonker maar ook fel tegenlicht, koplampen, enz.
De lichtgevoeligheid van een beveiligingscamera wordt uitgedrukt in een lux waarde.
Of de camera goed overweg kan met tegenlicht kan uit de specificaties afgelezen worden.
Er wordt dan gekeken naar o.a. WDR (Wide Dynamic Range), HLC (headlight compensation) en BLC (backlight compensation).
Sommige cameratypes worden best ondersteund met infrarood verlichting om ook ’s nachts duidelijke beelden te kunnen leveren. Andere speciale beveiligingscamera’s zijn extreem lichtgevoelig. Deze “Starlight” en “Full Color” camera’s kunnen meer zien dan wijzelf met het blote oog in het donker.
Infrarood verlichting is voor het menselijk oog onzichtbaar. Voor een beveiligingscamera is dit a.h.w. gewone verlichting. De beelden worden dan zwart/wit (monochroom)
Voor een gewone camera is het moeilijk om mensen en objecten duidelijk in beeld te brengen als er sterk licht van achter komt.
Tegenlichtcompensatie brengt dan de oplossing.
Extreem lichtgevoelige beveiligingscamera’s zijn de “Starlight” en “Full Color” camera’s. De betere zijn zelfs in staat om in het donker nog kleuren te onderscheiden.
Vertrouw de studie van je camerabewaking toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.