De resolutie van een bewakingscamera kan het verschil maken: tussen een dader van een inbraak in je zaak herkennen – of niet. Tenminste, het is één van de belangrijke factoren die meespelen om te kunnen spreken over efficiënte camerabewaking.

Een camerabeeld is namelijk opgebouwd uit een aantal beeldpuntjes of “pixels” – gaande van enkele honderdduizenden tot enkele miljoenen. De “resolutie” van een bewakingscamera vertelt uit hoeveel beeldpuntjes precies.

Zo zal bv. een menselijk gezicht er veel gedetailleerder uitzien als het opgebouwd is uit 50.000 pixels dan wanneer het samengesteld is uit maar 50 pixels.

We weten hoeveel pixels we minimaal moeten hebben om bv. een gezicht identificeerbaar in beeld te kunnen brengen (dit is vastgelegd in een internationale norm, het zijn er nl. 250). Zo kunnen we ook de minimale resolutie weten van de bewakingscamera die daar voor nodig is.

Maar dit is niet het enige: de “kijkhoek” van de lens is namelijk even belangrijk in dit verhaal. Hoe breder die kijkhoek (hoe breder de scène), hoe hoger de vereiste resolutie van de bewakingscamera. Of omgekeerd: bij een smallere kijkhoek van de lens kunnen we met een camera met iets lagere resolutie werken.

En daarmee is zelfs nóg niet alles gezegd: ook licht speelt een zeer grote rol. Doorgaans is het zo dat hoe hoger de resolutie van een camera is, hoe donkerder het beeld wordt – of m.a.w. hoe moeilijker deze kan omgaan met donker. Dit is de “licht-gevoeligheid” van een camera. Inbraakveilig biedt bewakingscamera’s met de hoogste resoluties aan die toch nog een “licht” beeld leveren.

Een goed cameraplan houdt rekening met al deze factoren en is daarom essentieel.

Inbraakveilig biedt uiteraard camerabewaking in alle mogelijke resoluties aan. Hieronder de rendabelste en meest populaire resoluties:

Full HD

Ook bekend als de 1920x1080p, 2 megapixel en 2,1 megapixel camera.

4 megapixel

Ook bekend als de 2K camera.

4K-UHD

Ook bekend als de Ultra High Definition of 8 megapixel camera.

12 megapixel

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country

Vertrouw de studie van je camerabewaking toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Prijsaanvraag