We het hadden het al over de resolutie van een beveiligingscamera. Daar stipten we aan dat lichtgevoeligheid een andere zeer belangrijke factor is. Want ook in het donker wil je kunnen rekenen op duidelijke, bruikbare camerabeelden.

De lichtgevoeligheid van een beveiligingscamera zegt iets over hoe de camera met moeilijke lichtomstandigheden overweg kan. Schemerdonker, pikdonker maar ook fel tegenlicht, koplampen, enz.

De lichtgevoeligheid van een beveiligingscamera wordt uitgedrukt in een lux waarde.

Of de camera goed overweg kan met tegenlicht kan uit de specificaties afgelezen worden.

Er wordt dan gekeken naar o.a. WDR (Wide Dynamic Range), HLC (headlight compensation) en BLC (backlight compensation).

Sommige cameratypes worden best ondersteund met infrarood verlichting om ook ‘s nachts duidelijke beelden te kunnen leveren. Andere speciale beveiligingscamera’s zijn extreem lichtgevoelig. Deze “Starlight” camera’s kunnen meer zien dan wijzelf met het blote oog in het donker.

Infrarood verlichting

Infrarood verlichting is voor het menselijk oog onzichtbaar. Voor een beveiligingscamera is dit a.h.w. gewone verlichting. De beelden worden dan zwart/wit (monochroom)

Tegenlicht

Voor een gewone camera is het moeilijk om mensen en objecten duidelijk in beeld te brengen als er sterk licht van achter komt.
Tegenlichtcompensatie brengt dan de oplossing.

Starlight camera's

Extreem lichtgevoelige beveiligingscamera’s zijn de “Starlight” camera’s. De betere zijn zelfs in staat om in het donker nog kleuren te onderscheiden.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag

Vertrouw de studie van je camerabeveiliging toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Prijsaanvraag