Sleutels en sleutelservices

Beveiligde deur of gepantserde deur?

Een beveiligde deur is nog geen veiligheidsdeur of gepantserde deur.

Een beveiligde deur is een standaard deur die voorzien is van een aantal veiligheidsvoorzieningen: veiligheidsslot (meerpuntssluiting), veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag.

Om van een veiligheidsdeur of gepantserde deur te kunnen spreken, zijn daar ook nog dievenklauwen, zware scharnieren en een metalen deuromlijsting aan toegevoegd. De deur zelf is dan vervaardigd uit inbraakvertragende materialen.

Inbraakwerend

Een inbraakwerende gepantserde deur moet inbrekers buiten houden, vooral daar waar ze uit het zicht veel tijd hebben en lawaai mogen maken. Het is een beveiligde deur – maar dan met nog wat extra’s.

Bovenop een meerpuntssluiting, veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag is een echte inbraakwerende veiligheidsdeur voorzien van dievenklauwen en zware scharnieren. Een metalen deuromlijsting in combinatie met de dievenklauwen zorgen ervoor dat de deur niet kan uitgelicht worden. De deur zelf is geconstrueerd met inbraakvertragende materialen en verstevigd met een metalen inlegplaat

Om de inbraakwerendheid aan te duiden, werd aan de hand van de Europese veiligheidsnorm ‘EN 1627’volgend classificatiesysteem in het leven geroepen.

Voor een appartementsdeur of de gepantserde deur van een particuliere woning wordt meestal voor een klasse 2 tot 4 deur geopteerd.

Let op: een appartementsdeur moet – verplicht – brandwerend zijn

 

Klasse 1

biedt weerstand tegen menselijke, fysieke kracht.

Klasse 2

biedt weerstand tegen klein gereedschap dat als hefboom gebruikt wordt (bv. schroevendraaier).

Klasse 3

biedt bovenop weerstand tegen zwaardere gereedschappen (bv. koevoet)

Klasse 4

bestand tegen snij- en perforatiegereedschap zoals bijl, zagen, hamers en tangen maar ook een boormachine

Klasse 5

bepantsering van de deurvleugel, bestand tegen drukgereedschap, boorgereedschap, bijl, elektrisch gereedschap, snijbrander en slijpschijven, zowel op de slotzijde, de scharnierzijde, het oppervlak als het slot zelf.

Brandwerend

Een brandwerende gepantserde deur moet er voor zorgen dat een brand niet “overslaat” naar jouw appartement of naar bepaalde ruimten in jouw woning. Een degelijke brandwerende gepantserde deur wordt getest op 3 criteria:

Thermische isolatie: door de thermische isolatie wordt de warmteoverdracht beperkt. Door de specifieke constructie is er geen ontsteking van de materialen; niet aan de niet-blootgestelde zijde en evenmin aan de blootgestelde zijde. Op die manier heb je de garantie dat de temperatuurstijging zich tot een minimum beperkt.

Vlamdichtheid: de vlamdichtheid is het vermogen van een brandwerende deur om weerstand te bieden tegen vlammen. Door vlamdoorslag of doorgang van hete lucht en gassen zal de brand na een bepaalde tijd uiteindelijk overslaan.

Mechanische stabiliteit: de deur moet zijn functionaliteit en mechanische stabiliteit blijven behouden.

Om zeker te zijn van de kwaliteit van je branddeur vind je aan de scharnierzijde van onze brandwerende deuren een Rf-zegel. Dit zegel duidt aan welke instantie de branddeur testte en vermeldt de Rf-waarde: een branddeur Rf 30 biedt tot 30 minuten brandweerstand (minimale verplichting in België voor appartementsdeuren). Bij Rf 60 branddeuren is dat 60 minuten.

Wat is het verschil tussen een standaard gepantserde deur en een brandwerende gepantserde deur?

Inbraakveilig plaatst beide types gepantserde deuren.

Onze standaard gepantserde deur is een veiligheidsdeur met 12 sluitpunten en een kiersluiter. Onze gepantserde deuren zijn uitgerust met een pantserplaat achter het slot.

Onze RF 30 gepantserde deur heeft bovenop de kenmerken van de standaard gepantserde deur een brandweerstand van 30 minuten.

Gepantserde stalen deuren maar ook gepantserde houten deuren

Inbraakveilig plaatst ook volle kern houten gepantserde deuren met ingebouwde staalplaten; inbraakbeschermingsklasse 3 en 4 en brandweerstand RF30 en RF60. De afwerking is dan met krasvrije HPL (hoge druk laminaat), fineer of gelakt.

De slotenmaker

Al meer dan 20 jaar de referentie in Vlaanderen.

Dag & nacht paraat - 7 op 7

Kies uw regio: Dendermonde | Gent | NinoveLot | Knokke-Heist

Bel 052 22 21 35

Bel 09 223 02 10

Bel 054 32 37 26

Bel 02 305 83 00

Bel 050 62 14 98

Prijsaanvraag