Sleutels en sleutelservices

Waarom zijn appartementen inbraakgevoelig?

De centrale inkomdeur van de meeste appartementsgebouwen is meestal niet op slot met een nachtschoot en/of meerpuntssluiting.

Meestal is het niet meer dan een simpel elektrisch sluitplaatje; helaas zelfs door beginnende inbrekers kinderlijk eenvoudig te openen (met een bankkaart of stuk plastic). In no time kunnen ze dan binnen in de gemeenschappelijke delen, op zoek naar de minst beveiligde deuren.

Standaarddeuren in appartementen zijn allesbehalve bestand tegen inbrekers. In het beste geval heeft de inkomdeur een veiligheidscilinder maar daar stopt het dan meestal ook bij. Standaard appartementsdeuren zijn doorgaans ook veel minder sterk dan een voordeur van een huis.

Waarom een gepantserde appartementsdeur laten plaatsen?

Een appartementsdeur moet sowieso – verplicht – een brandweerstand van 30 minuten (Rf 30) bieden. Waarom dan niet gelijk opteren voor een veiligheidsdeur die meteen ook inbraakwerend is?

Het aantal inbraken in appartementen stijgt immers jaarlijks. Voor inbrekers zijn het gedroomde doelwitten omdat ze daar, doorgaans uit het zicht, alle tijd hebben om hun werk te doen.
Een appartement heeft in de meeste gevallen ook maar 1 toegangsdeur.
Gelukkig betekent dat meteen ook dat jij dat enige zwakke punt gemakkelijk kunt wegnemen… door het plaatsen van een échte, gepantserde veiligheidsdeur.

Hoe veilig is een gepantserde deur?

Een gepantserde appartementsdeur moet in ieder geval brandwerend zijn. 30 minuten brandweerstand (Rf30) is de verplichte minimum brandweerstand die je gepantserde appartementsdeur moet hebben. Volgens de nieuwe Europese norm zal dat een deur met EI30 kwalificatie zijn (30 minuten vlamdicht en isolerend). Gepantserde appartementsdeuren met een nog hogere brandweerstand kunnen uiteraard ook.

Inbraakvertragende gepantserde deuren moeten aan bepaalde eisen voldoen om gecertificeerd te worden volgens Europese normen. Dit is de zogenaamde ‘EN 1627’ norm voor inbraakwerende deuren en inbraakwerend hang- en sluitwerk. Er zijn zes weerstandsklassen waarbij weerstandsklasse 1 het minst inbraakwerend is en weerstandsklasse 6 het meest. Voor privédoeleinden zijn veiligheidsdeuren van klasse 2 t/m 4 over het algemeen meer dan voldoende.

Wat zijn de minimumvereisten voor een veiligheidsdeur?

  • speciale brandvertragende en isolerende materialen worden gebruikt als vulmiddel voor de gepantserde deur en het deurkader.
  • het deurblad is volledig vervaardigd uit staal
  • de deur vergrendelt aan de slotzijde bovenaan, middenin en onderaan met verschillende stalen sluitpennen. Uiteraard is hierbij de stevigheid en de kwaliteit van de meerpuntssluiting super belangrijk
  • aan de scharnierzijde is de deur voorzien van stalen dievenklauwen tegen het uitlichten van deur uit het deurkader
  • de cilinder is een boor-beveiligde veiligheidscilinder met eigendomscertificaat die het ongewenst kopiëren van sleutels verhindert
  • de cilinder is aan de buitenzijde altijd beschermd d.m.v. een veiligheidsrozet. Dit veiligheidsrozet wordt aan de binnenzijde van de deur verankerd, zodat deze langs buiten niet kan gedemonteerd worden om zo de cilinder af te breken. Bij voorkeur is het een veiligheidsrozet met kern-trekbeveiliging (plaatje dat ronddraait tegen uitboren)
  • de deur is voorzien van een volledig stalen kader/frame rondom. Op die manier draaien de mobiele en vaste stalen pinnen op slot in het kader. Het stalen kader word ter plaatse in de muur verankerd (gelast) zodat de stevigheid van de veiligheidsdeur wordt gegarandeerd in alle omstandigheden.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag