Super spreading events: vooral in gesloten omgevingen met minimale ventilatie

Toch niet in jouw zaak of kantoor?

 

Ondertussen bevestigen verschillende studies de overdracht van het Coronavirus via de “luchttransmissieroute”, m.a.w. via microdruppeltjes (de zgn. aerosolen < 5 µm) in de lucht.

Geweten is dat de overdracht in gesloten, weinig of niet geventileerde ruimtes daardoor zeer prominent is.

Luchtreiniging en ventilatie zijn dus zonder enige twijfel belangrijke en efficiënte wapens om COVID-19 te bestrijden.

De lucht in de ruimte reinigen met UV-C?

Is het zo eenvoudig?

 

UV-C straling is een beproefd desinfectiemiddel van lucht en oppervlakken. Alle bacteriën en virussen die tot op heden getest werden, waaronder coronavirussen, worden in grote mate geneutraliseerd met UV-C; tot wel 99%.

De kiemdodende lamp in deze luchtreiniger breekt het DNA en RNA van micro-organismen af. Daardoor kunnen ze zich niet meer vermenigvuldigen of ziekten veroorzaken.

En wat doet het HEPA filter dan nog bovenop?

Toch doeltreffend tegen COVID-19?

Tests uitgevoerd door de NASA toonden aan dat HEPA-filters zeer efficiënt zijn in het opvangen van een extreem hoog percentage tot wel 100% van de nanodeeltjes-verontreinigingen, evenals de grotere deeltjes groter dan 0,3 µm.

Deeltjes groter dan 0,3 µm kunnen er simpelweg niet doorheen: ze passen niet door de gaten of ze raken de filtervezels. Voor kleinere deeltjes lijkt het daarentegen logisch dat ze gewoon door de gaatjes kunnen. Dit is echter niet het geval. Door de minuscule massa van de deeltjes kleiner dan 0,3 µm vliegen ze niet recht maar worden ze weerkaatst door andere moleculen waarmee ze botsen. Ze bewegen dus in volledig willekeurige patronen. Hierdoor raken ze de filtervezels en blijven ze daarin vastzitten. Dit is het principe van de Brownse beweging.

En het actieve koolfilter?

Frisse geur en gezonde lucht - tijdens en na Corona

We dromen al over post-Corona tijden. Ook dan zal dit toestel zijn nut bewijzen. Het ingebouwde actieve koolfilter neutraliseert namelijk geuren en vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde en benzeen, evenals andere schadelijke dampen die worden uitgestoten door huishoudelijke producten. Het is bewezen dat die stoffen vaak verantwoordelijk zijn voor hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, concentratiestoornissen, enz.. De frisse geur en gezonde lucht krijg je er dus bovenop; tijdens en na Corona.

1. Pre-filter

Vangt grote deeltjes zoals mensenhaar, huidschilfers van huisdieren en stofdeeltjes op en verlengt de levensduur
van de HEPA en de actieve koolstoffilters.

2. HEPA-filter

Vangt tot 95% allergenen en luchtverontreinigingen op tot een grootte van 0,3 micron.
Deze allergenen omvatten longbeschadigend stof, schimmelsporen, plantensporen, huidschilfers van huisdieren en pollen.

NASA-studies tonen aan dat ze ook in staat zijn om nanodeeltjes op te vangen, gedefinieerd als deeltjes zo klein als 0,01 micron. Ze zijn dus ook effeciënt om virusdeeltjes uit de lucht te filteren.


3. Actieve koolstoffilter

Neutraliseert geuren en vluchtige organische stoffen (VOS) zoals formaldehyde en benzeen,
evenals andere schadelijke dampen die door huishoudelijke producten worden uitgestoten.

4. UV-C filter

Bestraalt de lucht met UV-C-licht voordat het naar de kamer wordt gestuurd. Het DNA en RNA van virussen en bacteriën wordt door de UV-C straling afgebroken. Op die manier worden ze in verregaande mate geneutraliseerd.

De technische kenmerken van de UV-C luchtreiniger die wij aanbieden, vind je hier

Ons advies

Een goede luchtkwaliteit in binnenruimtes, blijkt van het allergrootste belang in de strijd tegen COVID-19. Deze UV-C luchtreiniger kan daar zeer doeltreffend bij helpen.

Vanzelfsprekend blijft het dragen van een mondmasker en het bewaren van afstand aangewezen. Immers, als een besmette persoon in je nabije omgeving niest of hoest, zal de besmette lucht niet eerst langs de luchtreiniger gaan om vervolgens door jou ingeademd te worden.

En tenslotte: hopelijk snel, als de hele Corona-ellende voorbij is, kunnen jij, je gezin, je klanten en je medewerkers dankzij deze UV-C luchtreiniger frisse en gezonde lucht inademen.

Voor € 540 (inclusief BTW – exclusief verzendkosten) is dit een echte aanrader.

 

Je UV-C luchtreiniger en andere producten in de strijd tegen COVID-19 kan je bestellen via deze pagina.

Check ook even onze andere COVID-19 -oplossingen

 

Van koortsmeting met behulp van camera’s tot toegangscontrole om social distancing te kunnen waarborgen.

 

Meer COVID-19 hulpmiddelen
 

Contact

Contact
Prijsaanvraag