Voor je privéwoning (een besloten plaats die niet voor het publiek toegankelijk is) is er geen aangifteplicht. De voorwaarde is dan wel dat de camerabewaking enkel dient voor huishoudelijk en privégebruik. Voor de openbare weg gelden veel striktere regels.

Belangrijk is dat je enkel die gebieden filmt waarover je de verantwoordelijkheid hebt of “de verwerking beheert”. Je Inbraakveilig installateur zorgt er voor dat elke bewakingscamera reglementair wordt geplaatst. Zo kunnen gebieden van aanpalende domeinen (bv. de tuin van je buur) gemaskeerd worden met een privacymasker.

Het opnemen van geluid met de bedoeling gesprekken af te luisteren is hoe dan ook verboden.​

Voor “geheime” of verborgen camera’s gelden specifieke voorwaarden. De algemene regel is evenwel dat ze niet toegelaten zijn. Zo zal bv. de poetshulp altijd ingelicht worden over de aanwezigheid van bewakingscamera’s door een verplicht pictogram.

Aangifteplicht

Je Inbraakveilig adviseur zal samen met jou bekijken of je jouw camerabewaking moet registreren. Als er mensen op geregelde basis werken bij je thuis geleden er bv. specifieke regels. Meer hierover lees je op onze uitgebreide pagina over de camerabewaking wetgeving; de Camerawet.

Privacymaskers

Na plaatsing volgens de voorschriften kan het zijn dat er toch aanpalende eigendommen in beeld gebracht worden. Je Inbraakveilig installateur zal met jou bekijken of er gebieden moeten gemaskeerd worden d.m.v. een privacymasker.

Vertrouw de studie van je camerabewaking toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag