Over bewakingscamera types

Met elk hun voordelen en nadelen

Over bewakingscamera types

Elk cameratype heeft zowat zijn eigen voordelen. Zo is er al een indeling in bewakingscamera’s die geschikt zijn voor binnen, andere voor buiten en al-dan niet vandaalbestendig.

Het model van de camera kan belangrijk zijn i.v.m. het uitzicht. De een moet wat meer afschrikken en is al wat opzichtiger. De andere moet wat discreter zijn of is zelfs een verborgen camera.

Het type lens is dan weer een ander gegeven: een lens met vaste kijkhoek, een lens waarvan de kijkhoek kan ingesteld worden of een beveiligingscamera met een lens die zelfs bestuurd kan worden – zowel de kijkrichting als de kijkhoek (zoom).

Aan andere belangrijke factoren besteden we graag uitgebreid aandacht: aan resolutie, lichtgevoeligheid en cameratechnologie.

Al deze bewakingscamera’s bieden we aan van de beste merken in camerabewaking.

Dome camera

Dome camera

In de volksmond ook wel de “bolcamera”. De dome bewakingscamera wordt vooral ingezet omdat ze doorgaans vandaalbestendig zijn en omdat het niet onmiddellijk duidelijk is naar waar de camera kijkt.

Lees meer

Bullet camera

Bullet camera

Ook bekend als de “buiscamera” of “all-in-one” camera. De bullet bewakingscamera krijgt meestal de voorkeur voor buitentoepassing. Meestal heeft de camera ingebouwde infrarood LEDs.

Lees meer

Eyeball camera

Eyeball camera

Ook bekend als het “bolletje”. De camera is zoals een oog ingebouwd in een soort oogkas, vandaar zijn naam. De camera heeft ingebouwde infrarood LEDs rondom de lens.

Lees meer

Pignose camera

Pignose camera

Ook bekend als een “varkensneus”. Het is een variant op de eyeball camera maar hier werden de infrarood LEDs vervangen door 1 krachtigere, aparte LED straler naast de lens.

Lees meer

Box camera

Box camera

Of boxed camera. Bij dit type camera moet de lens afzonderlijk aangeschaft worden. Box bewakingscamera’s worden vooral ingezet waar bijzondere camera-eigenschappen nodig zijn: Starlight, ANPR, artificiële intelligentie, zoom, enz…

Lees meer

Fish-eye camera

Fish-eye camera

Of 360° camera. Deze camera’s zijn uitgerust met een speciale 360° lens. Fish-eye bewakingscamera’s worden vooral ingezet waar overzicht nodig is en waar het aantal camera’s best beperkt blijft, bv. tussen winkelrekken.

Lees meer

Panoramische camera

Panoramische camera

Of 180° camera. Deze camera’s zijn uitgerust met een speciale 180° lens of met meerdere lenzen. Panoramische camera’s worden vooral ingezet waar overzicht nodig is en waar het aantal camera’s best beperkt blijft, bv. voor brede voortuinen en parkings.

Lees meer

Verborgen camera

Verborgen camera

Of discrete camera. Dit zijn miniatuurcamera’s bedoeld om ergens achter te kunnen verstoppen. Dit kan om esthetische redenen zijn of met de bedoeling om ongemerkt te kunnen filmen.

Lees meer

PTZ dome camera

PTZ dome camera

Ook wel speeddome genoemd. PTZ staat voor Pan-Tilt-Zoom. Deze bewakingscamera kan bestuurd worden in alle richtingen.

Lees meer

PTZ camera

PTZ camera

Hier ook speeddome genoemd. Ook hier staat PTZ voor Pan-Tilt-Zoom. Deze bewakingscamera kan bewegen in alle richtingen.

Lees meer

Vertrouw de studie van je camerabewaking toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Prijsaanvraag