Naast de resolutie en de lichtgevoeligheid van een beveiligingscamera is er nog een factor die de keuze kan bepalen. Namelijk de gebruikte technologie.

Ook belangrijk daarbij is of het over een nieuwe camerabewaking gaat of over de vervanging of vernieuwing ervan.

De cameratechnologieën zijn vooral verschillend in de manier waarop ze beelden “transporteren”. Hieronder alvast de 2 belangrijkste:

IP camera (netwerkcamera)

Lagere bekabelingskosten, nóg hogere resoluties en de intelligentste camera

De beelden worden verzonden als digitale data in een (computer) netwerk. Het grote voordeel hiervan is dat er dus meerdere camerasignalen over eenzelfde kabel verstuurd kunnen worden. Zo kunnen IP camera’s gegroepeerd (geclusterd) worden of eenvoudig ingeprikt worden in het bestaande computernetwerk.

De resoluties die kunnen gehaald worden, zijn bij deze camerasystemen het hoogst.

Aangezien de IP camera  ook een processor aan boord heeft, zijn de mogelijkheden i.v.m. intelligentie en detectie doorgaans groter.

Meer info over de IP camera

Analoge camera

Altijd "vloeiende" beelden, het grote voordeel.

De analoge camera gebruikt de oudste technologie. Dat wil helemaal niet zeggen “verouderd” want ook deze technologie is sterk geïnnoveerd. Zo zijn er ook analoge camera’s in staat om Ultra High Definition (4K-UHD) beelden te leveren. Met deze techniek worden de beelden van de camera vloeiend als 1 geheel doorgestuurd naar de opnameapparatuur. Dat is dan meteen het voordeel van deze camerasystemen. De camerabeelden komen “onbewerkt” (ongecomprimeerd) binnen in de opname-eenheid.

Het nadeel kan soms zijn dat er meer bekabeling bij komt kijken. Er gaat nl. een kabel vanaf elke camera naar de recorder. Daar tegenover staat dan wel dat bestaande (coax)kabels van oudere camerasystemen probleemloos en zonder enige meerkost kunnen hergebruikt worden. Ideaal om een gedateerd camerasysteem te updaten naar moderne, hogere resoluties.

Meer info over de analoge camera

In functie van jouw project

gaan we voor meest rendabele oplossing

Welke voordelen in welke situatie optimaal kunnen benut worden, bestuderen de Inbraakveilig cameraspecialisten voor jou. Er zijn bovendien ook camerasystemen die beide technologieën combineren, de zgn. hybride systemen.

Vertrouw de studie van je camerabewaking toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag