SALTO Access Control

Altijd een stap voor

SALTO Access Control

Spaans access control systeem

TIP: Neem geen beslissingen over je toegangscontrole vooraleer je meer weet over de SALTO access control systemen.

SALTO is een Spaans toegangscontrolesysteem dat veilige access control lezers combineert met even veilige sloten en sluitingsmechanismen. Het is “elektromechanisch deurbeslag” dat gemonteerd wordt op de deur zelf en past op zowat elke deur. Voor binnendeuren is er geen bekabeling nodig. Het systeem werkt draadloos – maar zonder wi-fi of wat dan ook. Het toegangsbeheer gebeurt vanuit een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke beheerssoftware.

Draadloze access control - maar zonder wi-fi of andere radioverbindingen ... hoe kan dat?

Inderdaad, geen zorgen meer over draadloze ontvangst. Down-time? Dat bestaat niet voor een SALTO access control systeem! Net dat maakt het SALTO systeem meer bedrijfszeker dan gelijk wel ander toegangscontrole systeem.

Hoe werkt het dan wel?

Dankzij het SALTO virtueel netwerk is er maar 1 badge of codelezer nodig die verbonden is met de “controller” van het systeem – die op zijn beurt verbonden is met je computernetwerk; b.v. de lezer aan de toegangsdeur van je bedrijf. Dit noemen we een “online punt”.

Alle overige badge-lezers in je access control netwerk kunnen draadloos zijn; draadloos: zonder wi-fi , zonder radiosignaal of wat dan ook. We noemen deze de “offline punten”.

De geüpdatete toegangsrechten verbonden aan een bepaalde badge of kaart worden “verspreid” naar alle lezers door alle andere badges en kaarten in het systeem. Een beetje zoals een virus. De badges en kaarten hebben nl. een slimme lees- en schrijf (read-write) functie. Met deze tweerichtingscommunicatie tussen badges en kaarten en de toegangslezers op de sloten worden de toegangsrechten op de sloten telkens geüpdatet. Dat kan gaan over geschrapte toegangsrechten maar ook over lage-batterij statussen van de lezers, enz.

En hoe werkt dat slot dan?

Ook de SALTO sloten zijn geniaal. De badge- en codelezers zijn ingebouwd in het deurbeslag of zelfs op de cilinder. Geen centimeter draad nodig en geen wi-fi gedoe! Het deurbeslag werkt nl. op batterijen! Dat kan omdat er zo goed als geen energie verbruikt wordt om een slot te openen. Zo is een batterij goed voor maar liefst 80.000 bewegingen! Bovendien word je tijdig gewaarschuwd als de batterijspanning te laag wordt.

En kan dat dan overal?

De SALTO cilinders en sloten passen op zowat elke deur; op zowel binnen- als buitendeuren. Zelfs voor bv. antieke deuren of glazen deuren – waarvoor bedraad elektronisch beslag geen optie is – is dit de oplossing.

En op welke manier worden dan de toegangsrechten, kaarten en badges beheerd?

Het SALTO access control systeem wordt bestuurd vanuit een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke beheerssoftware. In die software kan je gebruikers aanmaken, toegangsrechten voor gebruikers blokkeren, uitbreiden en inperken, batterijstatussen uitlezen van alle sloten, tijdschema’s instellen, enz.. Een logboek met uitgebreide filtermogelijkheden is uiteraard ook voorzien.

De badges en kaarten worden aangemaakt met een draagbaar programmeertoestel, een zgn. PPD (portable programming device).

En is dat dan allemaal wel veilig?

Uiteraard! Veiliger dan welke toegangscontrole dan ook!

Want de SALTO badges en kaarten zijn beveiligd tegen kopiëren. Het beveiligingsrisico met “gekloonde” badges – zoals dat al uitgebreid in het nieuws kwam – loop je niet met SALTO! De badges en kaarten zijn geëncrypteerd en beveiligd tegen kopiëren.

Een elektronisch deurbeslag met codeklavier biedt desgewenst nog meer zekerheid. Bovenop de controle van de badge moet de gebruiker dan ook zijn of haar persoonlijke code telkens invoeren.

Ook het mechanisch gedeelte is bijzonder veilig. Degelijk sluitwerk dat voldoet aan alle normen. SALTO biedt bv. ook insteeksloten van hoogwaardige kwaliteit met zelf-vergrendelende nachtschoot die compatibel zijn met DIN-slotkasten. SALTO doet er alles aan om te verzekeren dat een deur goed afgesloten wordt. Met nog andere oplossingen kan je bv. de deur nog altijd vergrendelen met de klassieke sleutel.

Ook aan algemene veiligheid werd vanzelfsprekend gedacht. Het slot kan altijd van binnenuit worden geopend; de zogenaamde “anti-paniekfunctie”. Ook nooduitgangen kunnen veilig gemaakt worden met de SALTO oplossingen voor paniekbalken.

Last-but-not-least kent Inbaakveilig beter dan wie ook de mogelijkheden om SALTO access control uit te breiden met bv. super veilige motor-aangedreven meerpunts-vergrendelingen.

En is dit systeem ook geschikt voor mijn bedrijf?

Het antwoord is duidelijk ja. SALTO access control is immers schaalbaar zonder vergelijk. Het kan groeien van slechts alleen de inkomdeur tot en met een systeem voor alle deuren in je bedrijfsgebouw. Tot 64.000 deuren met 64.000 gebruikers! En dat telkens zonder dure en ingewikkelde bekabeling! Zelfs ook voor bedrijven met meerdere vestigingen is SALTO het geknipt access control systeem dankzij de multi-site beheerssoftware.

Draadloos maar geen wi-fi

Draadloos maar geen wi-fi

Het SALTO virtueel netwerk voert zijn communicatie over de badges en kaarten, niet over wi-fi. Daarmee is het systeem koploper in bedrijfszekerheid.

Beslag voor elke deur

Beslag voor elke deur

Voor de sloten en de ingebouwde toegangslezers zijn geen draden nodig. Bovendien passen ze op zowat elke deur. SALTO is daarmee dé oplossing voor bv. glazen deuren.

Beheerssoftware

Beheerssoftware

Via de SALTO software beheer je de toegangsrechten voor elk slot in je bedrijf – en zelfs voor meerdere bedrijfsvestigingen. Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag