Daarom ga je maar beter in zee met een betrouwbare alarminstallateur.

Betrouwbare alarmsystemen beginnen bij een vakkundige conceptie. Een Inbraakveilig alarmadviseur voert een grondige risico analyse uit. Een sluitend detectie- en bedieningsplan is daarvan het gevolg.

Inbraakveilig is een door Binnenlandse Zaken erkende beveiligingsonderneming. Ook het personeel is gekwalificeerd en gecertificeerd. Bovendien voldoet Inbraakveilig aan de INCERT norm.

Ook de apparatuur die Inbraakveilig bij je plaatst is INCERT gecertificeerd. Zo heb je de garantie dat de juiste componenten met de vereiste kwaliteit geplaatst worden op een correcte manier. Ontdek hier alles over de onderdelen van een alarmsysteem.

Ook het onderhoud van onze alarmsystemen wordt uitgevoerd zoals het moet. Ook daar ziet INCERT op toe d.m.v. regelmatige steekproeven.

In functie van jouw wensen en noden, de technische mogelijkheden en de vereisten zal Inbraakveilig een betrouwbaar alarmsysteem installeren bij jou. Dat kan bekabeld of draadloos zijn of een combinatie van beide (de zgn. hybride alarmsystemen). Al onze alarmsystemen, ook de draadloze, voldoen aan strikte betrouwbaarheidseisen.

Ontdek de beste merken
Erkend installateur

Erkend installateur

Jouw beveiliging in betrouwbare, bekwame handen. Inbraakveilig en zijn personeel heeft de nodige erkenningen en certificaten om in alle vertrouwen je bedrijf te mogen beveiligen met een alarmsysteem.

INCERT keurmerk

INCERT keurmerk

Onafhankelijk geteste en gekeurde componenten op een correcte manier geïnstalleerd. Inbraakveilig is INCERT gecertificeerd. Dit kan ook belangrijk zijn voor het verkrijgen van een verzekering of met het oog op een korting op de verzekeringspremies.

Beste merken

Beste merken

Inbraakveilig werkt alleen met alarmsystemen en -componenten van topmerken via de beste partners in de industrie. Enkele ronkende namen: SATEL, Bosch, Risco, GJD, Sorhea, Sefica, enz.

onderhoud en service

onderhoud en service

Op onze vakmannen kan je rekenen. Ook voor service na verkoop. Een regelmatig onderhoud van je alarm zorgt er voor dat je kunt blijven vertrouwen op je alarmsysteem.

garantie

garantie

Bovenop de wettelijke garantie van 2 jaar voor particulieren, biedt Inbraakveilig je op een aantal merken en componenten een uitgebreide garantie.

Aankoop

De markt van alarmsystemen is vrij. Er zijn dus goede, maar ook minder goede systemen te koop of te huur. Het is dus belangrijk om u te informeren, alvorens te investeren. Contacteer daarom de dienst preventie van uw gemeente, de preventieverantwoordelijke van de lokale politie of een onafhankelijke private veiligheidsadviseur. Vraag ook raad aan de verzekeringsmaatschappij. Een diefstalverzekering is vaak goedkoper als u voor een kwaliteitsvol (INCERT-label) en professioneel geïnstalleerd alarmsysteem kiest.

Houd overigens ook rekening met uw brandveiligheid bij het kiezen van een alarm. Sommige systemen beschermen u eveneens tegen brand. Zo slaat u meteen twee vliegen in een klap.

Pas op voor personen die bij u op bezoek komen om een alarmsysteem te verkopen. Deur-aan-deur verkoop van alarmsystemen duurder dan € 250 is in ieder geval verboden. Bovendien kent u niet altijd de ware bedoeling van een zogenaamde verkoper die bezorgd is om uw veiligheidsprobleem.

Download Brochure

Installatie en onderhoud

 • U mag uw alarmsysteem zelf plaatsen en onderhouden. Toch raden we hiervoor een vakman aan. Een goed systeem wordt immers op maat gemaakt. De deskundige houdt rekening met de aard van het gebouw, uw activiteiten en gewoonten. Het gaat dus vaak om een complexe installatie die beter door een professional wordt geplaatst. Deze beveiligingsfirma’s moeten bovendien erkend zijn door de minister van Binnenlandse Zaken. Ze krijgen hiervoor een erkenningsnummer van acht cijfers. Dat nummer staat op alle folders, contracten, facturen, … van de onderneming. De personeelsleden hebben ook een identificatiekaart van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Vraag erom. De betrokkenen zullen de kaart graag tonen. De kaart garandeert bovendien dat ze gekwalificeerd en zuiver op de graat zijn. Op www.vigilis.be vindt u een lijst met erkende beveiligingsondernemingen.
 • Bij het onderhoud bezorgt een erkende beveiligingsfirma u jaarlijks een attest. Dat jaarlijks onderhoud is trouwens verplicht. Een onderhoudscontract met een erkende beveiligingsfirma is echter niet meer noodzakelijk.

Download Brochure
1. Inbraakdetectiemiddelen

1. Inbraakdetectiemiddelen

 • Volumetrische detectoren reageren op lichaamswarmte en/of beweging: bewegingsdetectoren e.d.
 • Huisdiervriendelijke bewegingsmelders
 • Perimetrische detectie beschermt zwakke plekken als ramen en deuren: inbouwmagneetcontact, schok- en glasbreuk detectoren e.d.
 2. De centrale eenheid

2. De centrale eenheid

Met een ingebouwde communicatiemodule waarmee de bewoners en/of de meldkamer kunnen gewaarschuwd worden bij inbraak, brand, paniek of hold-up. Deze modules kunnen met de buitenwereld communiceren via een telefoonlijn, een internetverbinding of het GSM netwerk.

3. Inbraak ontradende signaalgevers

3. Inbraak ontradende signaalgevers

Binnensirene, buitensirene met flitser

4. Bedieningselementen

4. Bedieningselementen

Klavier, badgelezer, sleutelschakelaar, afstandsbediening en evt. ook met een App op de smartphone

Alarmsystemen zijn uitbreidbaar met:

 1. Openingsmelders
 2. Rookmelders en brandmelders
 3. CO- en gasmelders
 4. Schrikverlichting en audio waarschuwingsboodschappen
 5. Klimaatregeling, verlichting, sturing van rolluiken en andere comfortsturingen
 6. Toegangscontrolesturingen
 7. Mobiele controle op afstand (bv. smartphone App)

Gratis risicoanalyse
en advies op maat

Inbraakveilig adviseert je over de meest geschikte oplossing. Natuurlijk wil je de best mogelijke beveiliging. Na een grondige studie van je woning installeert Inbraakveilig hét geknipte alarmsysteem. Gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en fraaie vormgeving naar jouw wensen!

Maak nu je afspraak
Prijsaanvraag