Brandbestrijding

en andere brandbeveiligingsmaatregelen

Brandbestrijding

Een betrouwbaar brandalarm is één ding. Maar er zijn nog beveiligingsmaatregelen en -oplossingen die je brandveiligheid aanzienlijk verhogen.

Brandblussers zijn daar een goed voorbeeld van. Brandblussers kunnen verplicht zijn in je zaak of bedrijf maar als ze dat niet zouden zijn, zijn ze zeker aan te bevelen. Informeer zeker naar ons aanbod brandblussers.

Inbraakveilig levert en plaatst ook veiligheids- en branddeuren. Daarmee kunnen brandhaarden geïsoleerd worden en belangrijke ruimtes dikwijls gevrijwaard blijven.

Ook een goede noodverlichting in je bedrijf is uiterst belangrijk. Als er een brand woedt, valt de elektriciteit in bijna alle gevallen uit. Zo kunnen gangen en traphallen plots pikdonker worden zonder noodverlichting. Dit maakt uiteraard een vlotte evacuatie onmogelijk. En als er iets belangrijk is bij brand in een bedrijf, is dat wel dat iedereen op tijd naar buiten kan!

Ook belangrijk is het om binnen het bedrijf goede afspraken te maken over wat te doen bij brand. Een goed vluchtplan en het regelmatig inoefenen van het evacuatieplan kan het verschil maken.

Goed en regelmatig nadenken over de brandbeveiliging in je bedrijf en dat vastleggen in een goed preventieplan, kan al veel onheil voorkomen. Door het volgen van een checklist met preventietips gaat iedereen in je bedrijf bewuster om met brandveiligheid.

Brandblussers

Brandblusapparaten zijn afgestemd op het type brandhaard. Niet eender welke brandblusser is geschikt voor het blussen van gelijk welke brand. Laat je daarom goed adviseren.

Noodverlichting

Voor sommige bedrijven en handelszaken verplicht maar eigenlijk ook een must. Want bij een brand valt doorgaans de stroom uit. De weg naar buiten vinden is uiterst belangrijk bij een brand!

Evacuatieplan

Voorbereid zijn is altijd in je voordeel. Door goede afspraken te maken binnen je bedrijf over wat te doen bij brand en door regelmatig oefeningen te houden, kan iedereen binnen de 3 minuten die men heeft, buiten geraken.

Brandpreventietips

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Goede brandpreventietips kunnen jou en je personeel bewust maken van brandgevaren. Soms worden grote risico’s heel eenvoudig vermeden door het kweken van kleine, goede gewoontes.

Prijsaanvraag