IP camera’s” of de populaire benaming voor digitale netwerkcamera’s voor beveiliging.

IP camera’s blinken uit in hoge resoluties – dus in zeer scherp en gedetailleerd beeld. Voorts zijn moderne, professionele IP camera’s dooCamerabewaking bij bedrijvenrgaans uitgerust met geavanceerde intelligentie.

Camerabewaking in bedrijven wordt in 2022 voor bijna 90% uitgevoerd met IP camera’s. Dat is ook zo voor camerabewaking voor particulieren.

IP camera's zijn netwerkcamera's

  • Dat wil dus zeggen dat IP camera’s kunnen ingeprikt worden in een netwerk; een computernetwerk of een cameranetwerk. Soms is dit op zich al een reden om voor IP camera’s te gaan. Er komen dan namelijk geen dure bekabelingswerken aan te pas om de camera’s te verbinden met een recorder of opnameserver – of ze in te koppelen in camera opnamesoftware.
  • Wanneer er toch bekabeling moet voorzien worden, speciaal voor IP camera’s, kan dit voordeel ook gelden: er kunnen dan namelijk groepen of clusters gemaakt worden met meerdere IP camera’s. Een enkele netwerkkabel kan immers meerdere camerasignalen tegelijk transporteren. De camera’s worden dan verbonden met een (PoE – Power over Ethernet) netwerkswitch die hen meteen kan voorzien van stroom. Inderdaad, IP camera’s kunnen de voedingsspanning die ze nodig hebben ook ontvangen over eenzelfde netwerkkabel (UTP, FTP, cat5, cat6, enz.). Met de modernste IP camera technologieën (ePoE) zijn zelfs afstanden tot 800 meter mogelijk – daar waar die vroeger beperkt was tot 100 meter.
  • Netwerk is ook wi-fi. IP camera’s kunnen ook verbonden worden met – of door – een draadloos wi-fi netwerk. Draadloze IP camera’s met ingebouwde of zelfs met wi-fi antenne aan de buitenkant worden door  Inbraakveilig niet aangeraden. De verbindingen zijn doorgaans zeer kwetsbaar en minder betrouwbaar. Aangezien de camera’s in ieder geval van stroom moet worden voorzien, moeten er sowieso kabels worden aangelegd … Het is dan ook soms maar een kleine stap naar een netwerkkabel. Een professionele draadloze verbinding voor IP camera’s is dan weer wel iets waar we achter staan.

IP camera's verwerken beelden als digitale gegevens (data)

  • De camerabeelden kunnen daardoor digitaal versleuteld verzonden worden naar de opname-eenheid. Om de camerabeelden van  professionele IP camera’s zichtbaar te kunnen maken, zijn er een gebruikersnaam en een paswoord nodig.
  • IP camera’s hebben ook een processor aan boord. Daardoor kunnen de beelden al geanalyseerd worden in de camera’s zelf. Dat kan een groot voordeel zijn, omdat het de camera’s zelf zijn die alarmsituaties kan interpreteren. Nummerplaat- en gezichtsherkenning, indringingsdetectie, rondhang detectie,…, zelfs brandhaarddetectie is mogelijk met IP camera’s.
  • IP camera’s hebben ook de mogelijkheid om de beelden lokaal op te slaan, op een SD card. Zo is er altijd een back-up van de opnames van de laatste uren of dagen.

IP camera's bieden - in vergelijking met de analoge bewakingscamera's - de hoogste resoluties

  • Momenteel ​zijn – na 4K – nu 6K, 7K en 8K zich aan het opmaken om de markt van de IP camera’s te veroveren; om het in megapixels uit te drukken: 33 megapixels!
  • Feit is dat IP camera’s altijd voorop lopen als het gaat over scherp en gedetailleerd beeld.

Zoals gezegd is de term “IP camera’s” een ondertussen goed ingeburgerde benaming geworden voor een bewakingscamera. Soms zijn mensen gewoon op zoek naar beveiligingscamera’s – zonder te weten dat er ook andere technologieën bestaan die specifieke voordelen kunnen hebben in hun situatie. Het is namelijk niet zo dat IP camera’s per definitie altijd de beste oplossing zijn. Analoge high-definition beveiligingscamera’s kunnen soms ook de voorkeur krijgen.

Welke voordelen in welke situatie optimaal kunnen benut worden, bestuderen de Inbraakveilig cameraspecialisten voor jou. Er zijn bovendien ook camerasystemen die beide technologieën combineren, de zgn. hybride systemen.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag