Alarmsystemen met perimeterbeveiliging

word gewaarschuwd van zodra er iemand voet zet op je terrein

Alarmsystemen met perimeterbeveiliging

Zo vermijd je alvast de schade die doorgaans met een inbraak gepaard gaat. Maar ook je goederen, je voertuigen en andere bedrijfsmiddelen op je terrein zijn hiermee ook in veiligheid.

Perimeterbeveiliging kan autonoom werken of geïntegreerd worden in het alarmsysteem van je bedrijf.

Buiten-PIR’s (passieve infrarood detectoren) bieden een budgetvriendelijke oplossing om je bedrijfsterrein te beveiligen tegen indringing. Ze kunnen ingezet worden als gordijndetector (geveldetector, raamdetector) of als zonedetector met regelbaar detectieveld.

Actief infraroodbarrières zijn als het ware onzichtbare beveiligingshekken rondom je bedrijfssite; evt. ingebouwd in lichtpalen en zuilen, bedraad of draadloos, zelfs op zonne-energie.

Laserdetectoren kunnen een onzichtbaar laserschild vormen, bv. rondom je gevel, en zo indringing vervroegd detecteren.

Thermische warmtebeeldcamera’s zien en detecteren warmtebronnen. Hierdoor kunnen indringers zelfs gespot worden in het pikdonker – en zelfs op zeer grote afstand.

Aanvullend kan video content analyse (VCA) ingezet worden. Deze intelligentie is beschikbaar in de camera’s – ook in de gewone, klassieke camera’s – ofwel als software oplossing.

Hekwerkdetectie wordt ingezet om het doorknippen van afsluitingsdraad te detecteren. Sensoren registreren trillingen en bieden ook een oplossing tegen over-klimmen van je bedrijfsomheining.

Gronddetectie of detectielussen zijn ingegraven druksensoren. Zij hebben het voordeel dat ze volledig onzichtbaar zijn en zijn daarom uiterst efficiënt.

Drukmatten zijn hierop een variant en kunnen bv. ook toegepast worden voor platte daken van bv. magazijnen.

Volumetrische PIR detectoren

Volumetrische PIR’s en dubbele technologie detectoren die geschikt zijn voor buiten zijn zeer budgetvriendelijke oplossingen voor  perimeterbeveiliging. Een onderscheid kan gemaakt worden op basis van uitvoering en lenzen: types met een nauwe detectiezone (zgn. gordijndetector) of met een bredere, instelbare zonedetectie.

Actief infrarood barrières

Infraroodstralen worden hier continu van een zender naar een ontvanger gestuurd. Bij onderbreking van de straal wordt een alarmfunctie getriggerd. Op die manier wordt er een virtueel beveiligingshek gecreëerd; met 1 of meerdere stralen, evt. ingebouwd in (licht)zuilen, bedraad of draadloos, zelfs op zonne-energie.

Laserdetectoren

Laserdetectoren kunnen als het ware een beveiligingsschild rondom je gevel creëren. Laserdetectoren maken gebruik van X en Y coördinaten. Daarmee kan ook bepaald worden waar de gedetecteerde persoon zich precies bevindt. Daarom worden ze vaak ook ingezet in combinatie met (be)stuurbare PTZ camera’s.

Thermische camera's

Thermische camera’s kunnen warmtebronnen, zoals een menselijk lichaam maar ook bv. een automotor, tot op zeer grote afstand detecteren. Omdat dit bovendien  dag en nacht en in alle weersomstandigheden kan, is dit een efficiënte, rendabele oplossing om grote terreinen te beveiligen.

Hekwerkdetectie

Door middel van een gevoelige sensorkabel in of op de afsluitdraad kan het doorknippen – maar ook het over-klimmen ervan –  gedetecteerd worden. Een analyzer  waarop de kabel aangesloten wordt, herkent trillingen veroorzaakt door wind en filtert deze er uit. Zo worden onterechte alarmen vermeden.

Gronddetectie en detectiematten

Grond-detectielussen worden ingegraven en zijn dus onzichtbaar. Ze kunnen daarom niet gelokaliseerd of gesaboteerd worden. Bij deze detectiemethode worden de drukgolven die een persoon veroorzaakt, opgevangen. Hetzelfde principe geldt voor detectiematten.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag