Sleutels en sleutelservices

Hoe herken je een goede veiligheidssleutel?

Als er te gemakkelijk sleutels kunnen bijgemaakt worden voor je deurslot kan dat voor onveiligheid zorgen. Een goede veiligheidssleutel kan niet zomaar eender wie laten dupliceren. Alleen op vertoon van een uniek eigendomscertificaat kan een kopie aangevraagd worden van de sleutel. Dat is alvast een eerste veiligheid. Maar er zijn er nog.

De veiligheid die een veiligheidssleutel biedt, hangt natuurlijk nauw samen met de kwaliteit van de veiligheidscilinder.

Omkeerbaar

De sleutel past in beide richtingen. Dit biedt uiteraard meer gebruiksgemak.

Lange "sleutelhals"

Als de veiligheidssleutel een lange “sleutelhals” heeft (bij onze ISEO CSR R9Plus is deze bv. 13 mm lang), is er nooit een probleem als er hogere veiligheidsrozetten moeten worden geplaatst. De sleutel kan dan nog altijd soepel ronddraaien zonder hinder of wrijving.

Nieuwzilver

De betere veiligheidssleutel is vervaardigd uit nieuwzilver (nickel silver), een ideale legering i.v.m. slijtvastheid en hardheid.

Inkepingen ook aan de zijkanten

​Inkepingen aan de zijkanten van de veiligheidssleutel zorgen voor een extra controle in de cilinder, een extra moeilijkheid om de sleutel te kopiëren én een extra beveiliging tegen manipulatie van de cilinder.

Gepatenteerd profiel

Het gepatenteerd profiel (dat je ziet als je op de tip van de sleutel kijkt: bv. CSR) zorgt er voor dat de veiligheidssleutel alleen kan gedupliceerd worden door de fabrikant en zijn erkende partners en dealers en enkel met geregistreerde, speciale apparatuur.

Met gelijksluitende cilinders

Een goede veiligheidssleutel hoort bij een kwalitatieve veiligheidscilinder. Met gelijksluitende veiligheidscilinders is het mogelijk om alle sloten in je bedrijfsgebouw met éénzelfde sleutel te bedienen.

Gegraveerde code

In de greep van de veiligheidssleutel wordt doorgaans een code gegraveerd. Dit is een langere code met cijfers en letters.

De slotenmaker

Al meer dan 20 jaar de referentie in Vlaanderen.

Dag & nacht paraat - 7 op 7

Kies uw regio: Dendermonde | Gent | NinoveLot | Knokke-Heist

Bel 052 22 21 35

Bel 09 223 02 10

Bel 054 32 37 26

Bel 02 305 83 00

Bel 050 62 14 98

Prijsaanvraag