Sluit ramen en deuren

Sluit altijd alle ramen en deuren. Vergeet de zij- en achterkant niet want daar slaan ongewenste gasten bij voorkeur toe.

sleutels

Leg geen sleutels onder de deurmat of in de bloembak. Deze plekken worden het eerst door inbrekers onderzocht. TIP: kijk ook eens naar de mogelijkheden met onze toegangscontrole systemen. Hang je naam en/of adres niet aan je sleutels.

zichtbaar

Maak je woning goed zichtbaar vanaf de straat door goede binnen- en buiten- verlichting en een laag gesnoeide voortuin. Als je woning vanaf de openbare weg goed zichtbaar is, dan zijn inbrekers dat ook.

bij afwezigheid

Zorg er voor dat potentiële inbrekers je afwezigheid niet opmerken. Laat dus zeker geen afwezigheidsbericht op de deur of de postbus voor de postbode of het koeriersbedrijf.

Binnenkant slot

Laat je sleutels niet aan de binnenkant van het slot van je buitendeuren steken. TIP: veiligheidscilinders hebben langs de binnenzijde een paniekfunctie waarmee dit probleem meteen verholpen wordt.

GPS

Programmeer je adres niet als “thuis” in de gps van je wagen.

Dure aankopen

Zet dure spullen zoals een computer of camera uit het zicht. Plaats de verpakkingen van dure aankopen niet zichtbaar op de stoep.

Buren en familie

Vraag je buren of familie een oogje in het zeil te houden. TIP: een camerabewaking heeft ook een ontradend effect

Markeer

Markeer je kostbare bezittingen met permanente stiften of laat ze graveren. Ook Selecta SDNA, het antidiefstalsysteem waarbij kostbare voorwerpen worden gemerkt met een onzichtbare synthetische DNA vloeistof, schrikt inbrekers af. Je bezittingen worden daarmee onaantrekkelijk voor inbrekers en dieven.

diefstal preventie adviseur

Maak eens een afspraak met de diefstalpreventie-adviseur van je gemeente of stad.

BIN

Informeer of er een buurtinformatienetwerk (BIN) actief is in je buurt. Je kan misschien aansluiten of evt. zelf een BIN opstarten. Voor meer informatie hierover neem je best contact op met je lokale politie.

bewoonde indruk

Geef je woning bij afwezigheid een bewoonde indruk. Vermijd dus een volle brievenbus. Gebruik je rolluiken correct en maak goede afspraken met de buren bv. om het gras van je voortuin te maaien. TIP: via je alarm kan je ook rolluiken bedienen, verlichting aansteken, e.d. met een App op je smartphone

bij afwezigheid

Zorg er voor dat potentiële inbrekers je afwezigheid niet opmerken. Laat dus zeker geen afwezigheidsbericht op de deur of de postbus voor de postbode of het koeriersbedrijf. TIP: met een videofoon kan je wie aanbelt altijd te woord staan via een App op je smartphone

antwoordapparaat

Vermijd om de data van je afwezigheid te vermelden op je antwoordapparaat en probeer oproepen door te schakelen naar je gsm.

kluis

Haal je kluis leeg voor je vertrekt. Haal al het geld en waardevolle documenten er uit en breng het veilig onder bij, bijvoorbeeld, je bank. Inbrekers die weten dat ze door je afwezigheid voldoende tijd hebben, durven misschien wel een aanval op je kluis wagen, als ze vermoeden dat er veel geld in zit. Aan een kluis die leeg is en open staat, beginnen ze niet.

alarmsysteem

Controleer voor je vertrek het alarmsysteem nog eens grondig. Check of de contactpersoon voor je alarmsysteem ook beschikbaar is tijdens je verlofperiode. Is dat niet zo, duid dan een andere vertrouwenspersoon aan die weet hoe het alarmsysteem af en aan te zetten en geef diens contactgegevens door aan de politie. Wanneer het alarm aanslaat, moet iemand dat weer kunnen uitzetten, ook als je er zelf niet bent.

bewakingscamera's

Heb je bewakingscamera’s, check dan of die correct ingesteld zijn en behoorlijk werken. Bij een eventuele inbraak tijdens je vakantie kunnen ze de politie helpen de daders te identificeren en te vatten.

onderhoudsbeurt

Een, eventueel extra, onderhoudsbeurt voor je alarmsysteem of camerabewaking door Inbraakveilig inplannen net voor je vakantieperiode is daarom altijd een goed idee.

Meer over hoe je de kans op een inbraak kunt verkleinen.

Ben je voor langere tijd op reis of afwezig?
Dan kan je de politie vragen om je woning in de gaten te houden.

Prijsaanvraag