Je deur van je bedrijf moet wellicht niet zomaar open voor eender wie er aanbelt. Plaats daarom een parlofoon of een videofoon. Dan is er geen risico om plots oog in oog te staan met individuen met minder goede bedoelingen.

Als jij of je medewerkers absolute zekerheid willen over wie er voor de deur staat, is videofonie de enige oplossing. En ook: of het misschien wel meerdere personen zijn … Het beeld liegt niet!

Als beveiligingsinstallateur zijn wij geen voorstander van parlofonie. Je weet nl. pas wie er aan de andere kant staat, als je er zelf een gesprek mee start … en dat wil je soms liever niet. Met een parlofoon kan je als het ware maar een minimum verificatie doen. Een nuttige aanvulling kan dan een deurspion zijn.

Een deurspion

Een deurspion

Een deurspion is eigenlijk een kijkgaatje. In een gat in de deur wordt een cilindertje met een lens geschroefd waardoor je kan zien wie er aan de andere kant staat. Een elektronische deurspion bestaat ook; dan heb je aan de binnenkant een schermpje op de deur.

Een parlofoon

Een parlofoon

Daarmee kan men toch al zeker zijn dat men de deur opent voor een bekende. Het is daarom een soort minimum verificatie. Inbraakveilig plaatst parlofoons voor zowel kleine als grote bedrijven. Geef de voorkeur aan videofoon als het kan. Want om te weten wie er voor je deur staat, moet je met een parlofoon eerst zelf antwoorden …

Een videofoon

Een videofoon

Videofonie biedt de meeste zekerheid en veiligheid. Dankzij een camera met glashelder beeld zie je perfect wat er voor de deur gebeurt. Ook als je niet op je bedrijf bent; dan kijk je op je smartphone. En dat terwijl evt. de camerabeelden keurig worden opgenomen. Deze systemen bieden doorgaans ook nog handige intercom functies.

Tegenwoordig worden er meestal videofonie systemen geplaatst. Omdat ze zodanig betaalbaar geworden zijn, is er doorgaans nog maar een klein prijsverschil met parlofonie systemen. Parlofonie wordt meestal uit noodzaak gekozen als met een bestaande bekabeling videofonie onmogelijk is. Voor wat dat betreft, zijn de mogelijkheden de laatste jaren enorm uitgebreid. Zo zijn er videofonie systemen die perfect werken – met maar 2 draden (bv. ter vervanging van een oud deurbel-systeem).

Naast veiligheid kan videofonie je ook heel wat comfort bieden: de deur openen vanaf het scherm of via je smartphone, een opnamefunctie, een soort “voice-mail” functie, interne communicatie dankzij de intercom functie, enz. Het comfort kan nog uitgebreid worden, bv. met een buitenpost met geïntegreerde toegangscontrole zoals een badgelezer of codeklavier, fingerprint lezer, enz.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag