Sluit ramen en deuren

Sluit altijd alle ramen en deuren. Vergeet de zij- en achterkant van je bedrijf niet want daar slaan ongewenste gasten bij voorkeur toe. Vergeet ook de toiletraampjes niet af te sluiten en laat geen vliegenramen zitten. TIP: kijk zeker eens naar onze oplossingen voor raam- en deurbeveiliging.

sleutels

Leg geen sleutels onder de deurmat of in de bloembak of steek ze niet in de brievenbus. Deze plekken worden het eerst door inbrekers onderzocht. TIP: kijk ook eens naar de mogelijkheden met onze toegangscontrole systemen. Hang je naam en/of adres niet aan je sleutels.

zichtbaar

Zorg voor goede binnen- en buiten- verlichting en een laag gesnoeide voortuin om het inbraakrisico te verkleinen. Als je bedrijfspand vanaf de openbare weg goed zichtbaar is, dan zijn inbrekers dat ook.

poorten

Zorg er voor dat rol- en sectionaalpoorten buiten de bedrijfsuren spanningsloos worden gezet. Inbrekers kunnen deze dan niet zomaar met een eenvoudige druk op de knop openen om snel een grote buit te maken.

Binnenkant slot

Laat je sleutels niet aan de binnenkant van het slot van je buitendeuren steken. TIP: veiligheidscilinders hebben langs de binnenzijde een paniekfunctie waarmee dit probleem meteen verholpen wordt.

GPS

Programmeer je adres niet als “thuis” of je bedrijfsadres niet als “firma” of “kantoor” in de gps van je wagen.

Dure aankopen

Zet dure spullen zoals een computer of camera uit het zicht. Plaats de verpakkingen van dure aankopen niet zichtbaar op de stoep.

Buren en collega's

Vraag collega-ondernemers rondom je bedrijf of familie een oogje in het zeil te houden en extra alert te zijn voor eventuele verdachte bewegingen rond je bedrijf. TIP: een camerabewaking heeft ook een ontradend effect.

Markeer

Markeer je kostbare bezittingen met permanente stiften of laat ze graveren. Ook Selecta SDNA, het antidiefstalsysteem waarbij kostbare voorwerpen worden gemerkt met een onzichtbare synthetische DNA vloeistof, schrikt inbrekers af. Je bezittingen worden daarmee onaantrekkelijk voor inbrekers en dieven.

diefstal preventie adviseur

Maak eens een afspraak met de diefstalpreventieadviseur van de gemeente of stad waar je bedrijf gevestigd is.

BIN-Z

Informeer of er een buurtinformatienetwerk voor Zelfstandige Ondernemers (BIN-Z) actief is in je buurt. Je kan misschien aansluiten of evt. zelf een BIN-Z opstarten. Voor meer informatie hierover neem je best contact op met je lokale politie.

Bedrijfsvoertuigen

Bestel-, aanhang- en vrachtwagens met dure materialen zet je best ergens binnen. Haal er op zijn minst de meest waardevolle spullen zoals machines uit en berg die veilig op. Parkeer je voertuigen zo dicht mogelijk bij elkaar, zodat inbrekers de achterklep niet open krijgen en de doorgang  te smal is om er grotere materialen uit te stelen.

actieve indruk

Geef je bedrijf bij langere afwezigheid een actieve indruk. Vermijd dus een volle brievenbus. Gebruik de rolluiken correct en maak goede afspraken met mensen die het gras van de voortuin willen maaien en het onkruid op de parking willen wieden. TIP: via je alarm kan je ook rolluiken bedienen, verlichting aansteken, e.d. met een App op je smartphone.

bij afwezigheid

Zorg er voor dat potentiële inbrekers je afwezigheid niet opmerken. Laat nooit een afwezigheidsbericht op de deur of de brievenbus voor de postbode of het koeriersbedrijf. TIP: met een videofoon kan je wie aanbelt te woord staan via een App op je smartphone.

antwoordapparaat

Vermijd om de data van je afwezigheid te vermelden op je antwoordapparaat en probeer oproepen door te schakelen naar je gsm.

kluis

Haal je kluis leeg voor je vertrekt. Haal al het geld en waardevolle documenten er uit en breng het veilig onder bij, bijvoorbeeld, je bank. Inbrekers die weten dat ze door je afwezigheid voldoende tijd hebben, durven misschien wel een aanval op je kluis wagen, als ze vermoeden dat er veel geld in zit. Aan een kluis die leeg is en open staat, beginnen ze niet.

alarmsysteem

Controleer voor je vertrek het alarmsysteem nog eens grondig. Check of de contactpersoon voor je inbraakalarm ook beschikbaar is tijdens je verlofperiode. Is dat niet zo, duid dan een andere vertrouwenspersoon aan die weet hoe het alarmsysteem af en aan te zetten en geef diens contactgegevens door aan de politie. Wanneer het alarm aanslaat, moet iemand dat weer kunnen uitzetten, ook als je er zelf niet bent.

bewakingscamera's

Heb je bewakingscamera’s, check dan of die correct ingesteld zijn en behoorlijk werken. Bij een eventuele inbraak tijdens je vakantie kunnen ze de politie helpen de daders te identificeren en te vatten.

onderhoudsbeurt

Een, eventueel extra, onderhoudsbeurt voor je alarmsysteem of camerabewaking door Inbraakveilig inplannen net voor je vakantieperiode is daarom altijd een goed idee.

Social media & website

Let op met social media. Wacht tot je zaak terug open is om je belevenissen via Facebook of Instagram te delen. Dieven en hackers kunnen meekijken. Denk er ook over na of – en aan wie – je je afwezigheid moet aankondigen. En is het wel echt nodig om dit op je website te vermelden?

Meer over hoe je de kans op een inbraak kunt verkleinen.

Ben je voor langere tijd op reis of afwezig?
Dan kan je de politie vragen om je bedrijf in de gaten te houden.

Prijsaanvraag