Sleutels en sleutelservices

 

​Beveiligde deur of veiligheidsdeur?

Een beveiligde deur is nog geen veiligheidsdeur of gepantserde deur.

Een beveiligde deur is een standaard deur die voorzien is van een aantal veiligheidsvoorzieningen: veiligheidsslot (meerpuntssluiting), veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag.

Om van een veiligheidsdeur of gepantserde deur te kunnen spreken, zijn daar ook nog dievenklauwen, zware scharnieren en een metalen deuromlijsting aan toegevoegd. De deur zelf is dan vervaardigd uit inbraakvertragende materialen.

En in verband met brand? Een veiligheidsdeur of gepantserde deur biedt altijd extra bescherming tegen brand. Maar om van een brandwerende deur te kunnen spreken, zijn er nog enkele bijkomende voorzieningen nodig.

Brandwerend

Een brandwerende veiligheidsdeur moet er voor zorgen dat een brand niet “overslaat” naar je bedrijf of bepaalde ruimten in je bedrijf. Een degelijke brandwerende veiligheidsdeur wordt getest op 3 criteria:

Thermische isolatie: door de thermische isolatie wordt de warmteoverdracht beperkt. Door de specifieke constructie is er geen ontsteking van de materialen; niet aan de niet-blootgestelde zijde en evenmin aan de blootgestelde zijde. Op die manier heb je de garantie dat de temperatuurstijging zich tot een minimum beperkt.

Vlamdichtheid: de vlamdichtheid is het vermogen van een brandwerende deur om weerstand te bieden tegen vlammen. Door vlamdoorslag of doorgang van hete lucht en gassen zal de brand na een bepaalde tijd uiteindelijk overslaan.

Mechanische stabiliteit: de deur moet zijn functionaliteit en mechanische stabiliteit blijven behouden.

Om zeker te zijn van de kwaliteit van je branddeur vind je aan de scharnierzijde van onze brandwerende deuren een Rf-zegel. Dit zegel duidt aan welke instantie de branddeur testte en vermeldt de Rf-waarde: een branddeur Rf 30 biedt tot 30 minuten brandweerstand (minimale verplichting in België voor appartementsdeuren). Bij Rf 60 of Rf 1 h branddeuren is dat 60 minuten.

Stalen maar ook houten veiligheidsdeuren

Inbraakveilig plaatst ook volle kern houten veiligheidsdeuren met ingebouwde staalplaten; inbraakbeschermingsklasse 3 en 4 en brandweerstand RF30 en RF60. De afwerking is dan met krasvrije HPL (hoge druk laminaat), fineer of gelakt.

Wat is het verschil tussen een standaard en een brandwerende veiligheidsdeur?

Inbraakveilig plaatst beide types veiligheidsdeuren.

Onze standaard veiligheidsdeur is een gepantserde deur met 12 sluitpunten en een kiersluiter. Onze veiligheidsdeuren zijn uitgerust met een pantserplaat achter het slot.

Onze RF 30 veiligheidsdeur heeft bovenop de kenmerken van de standaard veiligheidsdeur een brandweerstand van 30 minuten.

De slotenmaker

Al meer dan 20 jaar de referentie in Vlaanderen.

Dag & nacht paraat - 7 op 7

Kies uw regio: Dendermonde | Gent | NinoveLot | Knokke-Heist

Bel 052 22 21 35

Bel 09 223 02 10

Bel 054 32 37 26

Bel 02 305 83 00

Bel 050 62 14 98

Prijsaanvraag