Analoge camera’s“; het klinkt misschien wat voorbijgestreefd maar ze zijn dat eigenlijk zeker niet.

Voor bepaalde toepassingen kunnen analoge camera’s zelfs de voorkeur krijgen boven IP camera’s. Ook analoge camera’s hebben nl. een aantal pluspunten.

In 2022 wordt ongeveer 90% van alle systemen voor camerabewaking bij bedrijven uitgevoerd met analoge High Definition camera’s.

 

De analoge camera's zijn verbonden met de opnameapparatuur door een punt-tot-punt verbinding

  • Dat wil dus zeggen dat elke analoge camera afzonderlijk verbonden is met de recorder. De betrouwbaarheid van de verbinding is daarbij het grote voordeel. Analoge camera’s kunnen ook nooit de verbinding verliezen met de recorder als gevolg van netwerkfouten, en netwerkconflicten.
  • Voor de upgrade van oudere analoge camerasystemen hoeft de bekabeling niet vervangen te worden.
  • Enkel de recorder is verbonden met het netwerk. De camera’s belasten het netwerk niet.
  • De nieuwste technologieën die Inbraakveilig aanbiedt, voorzien de mogelijkheid om de camera’s ook van stroom te voorzien over eenzelfde kabel (Power over Coax – PoC). Ook technieken om netwerkkabel te kunnen gebruiken om er de beelden van analoge camera’s over te kunnen doorsturen, zijn beschikbaar.

De analoge camera's verzenden (moduleren) beelden als 1 geheel - als analoge gegevens

  • De camerabeelden worden onbewerkt (ongecomprimeerd) verzonden naar de opnameapparatuur. Daardoor leveren de analoge camera’s altijd vloeiende beelden aan de recorder. Bij IP camera’s worden de beelden nl. gecomprimeerd: de recorder ontvangt in dat geval telkens de verschillen tussen een beeld en het voorgaande beeld (met tussendoor weliswaar nieuwe referentiebeelden). Op basis van die verschillen wordt dan a.h.w. een beeld gereconstrueerd (encoderen en decoderen).
  • Het voordeel van de vloeiende beelden die een analoge camera’s leveren, komen vooral tot uiting bij snelle bewegingen. Ook als de camera’s zelf bewegen (PTZ camera’s) kan dit een enorm voordeel bieden.

Analoge high-definition camera's hebben doorgaans een gunstiger prijskaartje

Afhankelijk van de bekabeling die er al is – of die moet aangebracht worden – kan dit een argument zijn voor analoge camera’s.

Welke voordelen in welke situatie optimaal kunnen benut worden, bestuderen de Inbraakveilig cameraspecialisten voor jou. Er zijn bovendien ook camerasystemen die beide technologieën combineren, de zgn. hybride systemen.

Vertrouw de studie van je camerabeveiliging toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Ook voor de beveiliging van je woning! Kijk snel op camerabewaking thuis.

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag