Sleutels en sleutelservices

Je ramen goed beveiligen: een must

Bij het beveiligen van een bedrijfsgebouw gaat al snel alle aandacht naar de deuren. Terecht… maar anderzijds zoeken inbrekers altijd naar de zwakste schakel in de beveiliging.

Geen groter plezier voor een inbreker dan een perfect beveiligde deur met daarnaast een raam dat eenvoudig te openen is. Om ook je ramen veilig te vergrendelen, zijn er oplegsloten en andere raamsloten.

Hou inbrekers buiten met gepaste raambeveiliging

Inbrekers breken dikwijls in langs een raam. Dat gebeurt niet zozeer door glasbreuk, maar wel door het boren van een gaatje ter hoogte van de kruk of door het raam te forceren met een zware schroevendraaier. Deze inbraakpogingen zijn makkelijk tegen te gaan door het plaatsen van een opbouwslot (ook bijzetslot of raamblok) of raamdraaikruk met sleutel.

Vergrendelbare raamkruk

Tegen de meest voorkomende “gaatjesboorders techniek” – waarbij de inbreker een gaatje van enkele millimeters boort door het schrijnwerk om vervolgens met een priem de kruk te bedienen – zijn deze raamkrukken zeer efficiënt.

Vergrendelbare raamkrukken zijn ook nuttig in het scenario waarbij inbrekers een raam ingooien. Omdat de raamkrukken voorzien zijn van een slot, kunnen ze er het raam niet mee openen.
Draaikrukken krijgen duidelijk de voorkeur boven hefkrukken.

Bijzetslot voor ramen

Een raamblok of opbouwslot met sleutel is ook een degelijke raambeveiliging die inbrekers buiten houdt. Wanneer inbrekers met een koevoet of een schroevendraaier het raam forceren, vormen raamblokken een extra hindernis. Het VdS gekeurd opbouwslot is stevig genoeg om braak tegen te gaan. Er zijn speciale bijzetsloten voor gewone ramen, schuiframen en dakramen beschikbaar.

Paddenstoelnokken

Paddenstoelnokken voorkomen dat een opengaand raam kan uitgetild of opengebroken worden met een schroevendraaier of lichte koevoet. Het is aangewezen om elke raamvleugel op minimum 6 punten te verankeren.

Dievenpennen

Om de scharnieren van je ramen goed te beveiligen, maak je het best gebruik van dievenpennen. Daarmee kunnen de scharnieren er op geen enkele manier nog worden uitgehaald. De schroeven kunnen niet meer worden losgeschroefd.

De slotenmaker

Al meer dan 20 jaar de referentie in Vlaanderen.

Dag & nacht paraat - 7 op 7

Kies uw regio: Dendermonde | Gent | NinoveLot | Knokke-Heist

Bel 052 22 21 35

Bel 09 223 02 10

Bel 054 32 37 26

Bel 02 305 83 00

Bel 050 62 14 98

Prijsaanvraag