Sleutels en sleutelservices

Hoe herken je een goede inbraakwerende deur?

Beveiligde deur of veiligheidsdeur?

Een beveiligde deur is niet noodzakelijk meteen een veiligheidsdeur of gepantserde deur.

Een beveiligde deur is een standaard deur die voorzien is van een aantal veiligheidsvoorzieningen: veiligheidsslot (meerpuntssluiting), veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag.

Om van een veiligheidsdeur of gepantserde deur te kunnen spreken, zijn daar ook nog dievenklauwen, zware scharnieren en een metalen deurkader aan toegevoegd. De deur zelf is dan vervaardigd uit inbraakvertragende materialen.

Inbraakwerend

Een inbraakwerende gepantserde deur moet inbrekers buiten houden, vooral daar waar ze uit het zicht veel tijd hebben en lawaai mogen maken. Het is een beveiligde deur – maar dan met nog wat extra’s.

Bovenop een meerpuntssluiting, veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag is een echte inbraakwerende veiligheidsdeur voorzien van dievenklauwen en zware scharnieren. Een metalen deuromlijsting in combinatie met de dievenklauwen zorgen ervoor dat de deur niet kan uitgelicht worden. De deur zelf is geconstrueerd met inbraakvertragende materialen en verstevigd met een metalen inlegplaat.

Om de inbraakwerendheid aan te duiden, werd aan de hand van de Europese veiligheidsnorm ‘EN 1627’ volgend classificatiesysteem in het leven geroepen.

Voor een appartementsdeur of de gepantserde deur van een particuliere woning wordt meestal voor een klasse 2 tot 4 deur geopteerd.

Een veiligheidsdeur voor een bedrijf is er meestal een van klasse 3 tot 6.

Klasse 1

biedt weerstand tegen menselijke, fysieke kracht.

Klasse 2

biedt weerstand tegen klein gereedschap dat als hefboom gebruikt wordt (bv. schroevendraaier).

Klasse 3

biedt bovenop weerstand tegen zwaardere gereedschappen (bv. koevoet)

Klasse 4

bestand tegen snij- en perforatiegereedschap zoals bijl, zagen, hamers en tangen maar ook een boormachine

Klasse 5

bepantsering van de deurvleugel, bestand tegen drukgereedschap, boorgereedschap, bijl, elektrisch gereedschap, snijbrander en slijpschijven, zowel op de slotzijde, de scharnierzijde, het oppervlak als het slot zelf.

Wat is het verschil tussen een standaard en een brandwerende veiligheidsdeur?

Inbraakveilig plaatst beide types veiligheidsdeuren.

Onze standaard veiligheidsdeur is een gepantserde deur met 12 sluitpunten en een kiersluiter. Onze veiligheidsdeuren zijn uitgerust met een pantserplaat achter het slot.

Onze RF 30 veiligheidsdeur heeft bovenop de kenmerken van de standaard veiligheidsdeur een brandweerstand van 30 minuten.

Gepantserde stalen deuren maar ook gepantserde houten deuren

Inbraakveilig plaatst ook volle kern houten gepantserde deuren met ingebouwde staalplaten; inbraakbeschermingsklasse 3 en 4 en brandweerstand RF30 en RF60. De afwerking is dan met krasvrije HPL (hoge druk laminaat), fineer of gelakt.

De slotenmaker

Al meer dan 20 jaar de referentie in Vlaanderen.

Dag & nacht paraat - 7 op 7

Kies uw regio: Dendermonde | Gent | NinoveLot | Knokke-Heist

Bel 052 22 21 35

Bel 09 223 02 10

Bel 054 32 37 26

Bel 02 305 83 00

Bel 050 62 14 98

Prijsaanvraag