Naast de resolutie en de lichtgevoeligheid van een bewakingscamera is er nog een factor die de keuze kan bepalen. Namelijk de gebruikte technologie.

Ook belangrijk daarbij is of het om een nieuwe camerabewaking gaat of over de vervanging of vernieuwing van een camerasysteem.

De technologieën zijn vooral verschillend in de manier waarop ze beelden “transporteren”. Hieronder alvast de 2 belangrijkste:

 

Netwerk of IP camera's

De beelden worden verzonden als digitale data in een (computer) netwerk. Het grote voordeel hiervan is dat er dus meerdere camerasignalen over eenzelfde kabel verstuurd kunnen worden. Zo kunnen IP camera’s gegroepeerd (geclusterd) worden of eenvoudig ingeprikt worden in het bestaande computernetwerk. De resoluties die kunnen gehaald worden, zijn bij deze camerasystemen het hoogst. Aangezien de IP camera’s ook een processor aan boord hebben, zijn de mogelijkheden i.v.m. intelligentie en detectie doorgaans groter.

Meer info

Analoge camera's

Analoge camera’s zijn gebaseerd op de oudste technologie. Dat wil helemaal niet zeggen “verouderd” want ook deze technologie is sterk geïnnoveerd. Zo zijn er ook analoge camera’s in staat om Ultra High Definition (4K-UHD) beelden te leveren. Met deze techniek worden de beelden van de camera vloeiend als 1 geheel doorgestuurd naar de opnameapparatuur. Dat is dan meteen het voordeel van deze camerasystemen. De camerabeelden komen “onbewerkt” (ongecomprimeerd) binnen in de opname-eenheid.

Het nadeel kan soms zijn dat er meer bekabeling bij komt kijken. Er gaat nl. een kabel vanaf elke camera naar de recorder. Daar tegenover staat dan wel dat bestaande (coax)kabels van oudere camerasystemen probleemloos en zonder enige meerkost kunnen hergebruikt worden. Ideaal om een gedateerd camerasysteem te updaten naar moderne, hogere resoluties.

Meer info

In functie van jouw project

gaan we voor de meest rendabele oplossing

Welke voordelen in welke situatie optimaal kunnen benut worden, bestuderen de Inbraakveilig cameraspecialisten voor jou. Er zijn bovendien ook camerasystemen die beide technologieën combineren, de zgn. hybride systemen.

Vertrouw de studie van je camerabewaking toe aan een specialist. Vertrouw op Inbraakveilig.

Eerder op zoek naar camerabewaking thuis?

Prijsaanvraag Bel 052 22 21 35

Prijsaanvraag
Address
Address
City
State/Province
Zip/Postal
Country
Prijsaanvraag